Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Sibiu, Achim Băcilă, care conduce lăcaşul de cult considerat a doua Catedrală a oraşului, s-a infectat cu noul coronavirus și afirmă că a fost ”la un pas de moarte”. El asociază Secţia COVID din spital cu Purgatoriul lui Dante: ”Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea -: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii «cu picioarele înainte»". Preotul mai spune că dintr-un antivaccinist a devenit un promotor al vaccinului.

Coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Achim Băcilă, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi preoţi din Sibiu, a transmis unui coleg de breaslă un mesaj după ce s-a infectat cu coronavirus, scrie News.ro. Destinatarul a postat mesajul pe Facebook, cu acordul preotului:

  • ”După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele:
  • deşi am fost "la un pas de moarte" cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut... în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor...
  • asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric... ducâdu-i "cu picioarele înainte" alţii...
  • dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului, la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”.

Preotul sibian afirmă că ”antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.

  • ”Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are covid, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul.