Un copil din judeţul Buzău care a anunţat că se sinucide după ce i-a fost restricționat accesul la un joc online a fost identificat cu ajutorul Interpol, anunță Poliţia Română.

PolitiaFoto: Politia Romana

Conform sursei citate, un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări că se sinucide.

Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator. Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, copilul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc.

Poliția spune că reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un copil din Buzău.

"Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol", precizează Poliția, care le reamintește părinţilor că supravegherea copilului este necesară inclusiv în mediul online.