Numărul polițiștilor și jandarmilor care fac controale pentru respectarea măsurilor anti-COVID va fi suplimentat în București, iar verificările vor fi intensificate în special după ora 20.00, începând de miercuri seară, pentru cel puțin o lună, a anunțat Prefectura Capitalei.

CarantinaFoto: IGPR

Conform sursei citate, prefectul Alexandra Georgiana Vacaru a dispus astăzi, într-o ședință cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Prefectura spune că s-a dispus suplimentarea numărului de polițiști și jandarmi și intensificarea controalelor, în special după ora 20.00, pentru cel puțin o lună, începând din această seară.

Măsuri anunțate:

  • Introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie). Acestea vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața).
  • Verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și de subprefecți.

Incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns miercuri la 16,51, față de 16,44 la mia de locuitori cu o zi în urmă.