Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, le-a spus enoriașilor, la slujbă, că incendiile izbucnite în ultimul an la spitale COVID ar fi fost o făcătură, puse intenționat pentru ca pacienții să opteze pentru spitalele private, și i-a îndemnat pe oameni să nu se vaccineze, pentru că vaccinurile ar fi expirate. De asemenea, el a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a actualei clase politice: "Numai minciuni și poporul trăiește în frig și în foame mai rău ca în perioada comunistă.

HotNews.roFoto: Hotnews

La finalul slujbei de Sfânta Parascheva, episcopul Giurgiului s-a lansat într-un atac dur la adresa clasei politice și a președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a criticat că nu a mers la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

"Cei care conduc țara sunt oameni de nimic, nu au credință"

  • "Politicienii au venit ca pe covorul roșu să fie văzuți, să facă fotografii. Iar președintele țării nu a fost prezent.
  • Președintele țării care nu face nimic pentru țară și care dezbină a venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar nu a intrat la sfânta mănăstire, unde este înmormântat Vlad țepeș Voievod (...) Nu-i interesează Biserica (...) Sfidare peste sfidare (...) Oameni corupți, nu au făcut nimic pentru țară".
  • El a continuat spunând că actualii politicieni nu au o strategie care să protejeze țara, iar cei care ne conduc sunt oameni de nimic: Uitați cum se duce țara la vale și cum se scumpesc toate. Pentru că cei care conduc țara sunt oameni de nimic, nu au credință. (...) Pe ăștia nu îi îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincinoși", le-a spus PS Ambrozie enoriașilor.

Episcopul Giurgiului a mai spus că singura care mai face ceva pentru oameni este Biserica:

  • "Când și-o lua Dumnezeu mâna de pe ăștia care chinuie țara, toți vor sfârsi și o să se găsească vreun procuror care să îi ia și să vadă cum au făcut pentru străini, pentru corporații, pentru că pentru popor nu au făcut nimic. Numai minciuni și poporul trăiește în frig și în foame mai rău ca în perioada comunistă. Au sărăcit țara și noi trebuie să tăcem(...)".

"Nu vă speriaţi nici de COVID, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi"

De asemenea, el a mai susținut că incendiile din spitale ar fi fost puse intenționat pentru ca pacienții să se îndrepte către spitalele private, conform spormedia.ro. Episcopul Giurgiului i-a mai îndemnat pe enoriași să nu se vaccineze acum deoarece vaccinurile ar fi expirate:

  • "Dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp, știți? Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate.
  • Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi.
  • Vor să promoveze mai mult spitalele private, dar cum se poate duce un om cu pensie mică într-un spital privat? Cum să plătească acolo? Grele vremuri am ajuns să trăim. Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni. Avem un Patriarh puternic şi un Sinod cu episcopi care se zbat şi sunt alături de preoţi. Să ştiţi că cine te judecă după aparenţa veşmintelor strălucitoare și aurului de care zic ei că-l purtăm pe veşminte nu cunoaşte cu adevărat Biserica”.