Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, susține că România a ajuns „într-o situație tragică” pentru că la nivel guvernamental nu a existat curajul să se implementeze măsuri care ar fi evitat dezastrul sanitar de acum. În opinia sa, cei responsabili trebuie să răspundă chiar și penal pentru greșelile făcute.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

"Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical... Toate acestea sunt lucruri care puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?", a declarat medicul la RFI.

"Suntem într-o situație tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii și să mai salvăm vieți. Este o situație critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva și nu o fac, au o problemă", a mai spus el.