„Sunteţi de acord ca, în actualul context pandemic, şcolile să poată decide singure trecerea parţială sau totală în online?” Este noua provocare lansată în emisiunea „Referendum” de la TVR, luni seară, de la ora 21.00. După o primă discuţie pe tema certificatului verde, care a declanşat numeroase reacţii în mediul online, controversa pe care o abordează ediţia a doua a emisiunii, difuzată în direct pe 18 octombrie, este legată de şcoala în valul 4 al pandemiei covid-19.

Referendum TVRFoto: TVR

Referendum este o producție TVR, în parteneriat cu HotNews.ro.

  • Răspunsul la întrebare se va face în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pentru invitaţi pe stiri.tvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de luni, de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul îl aflăm în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în prima ediţie continuă pe hotnews.ro, iar rezultatul final va fi anunţat luni seară, când Mihai Rădulescu va face cunoscut telespectatorilor şi ce urmează să se întâmple cu voturile exprimate de participanţii la „Referendum”.

„Referendum” e una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.