​Vaccinarea și carantinarea nu vor avea efectul scontat pe termen scurt, fără testare masivă, avertizează medicul Beatrice Mahler, care conduce spitalul „Marius Nasta”, din linia întâi în lupta cu COVID-19.

Beatrice MahlerFoto: AGERPRES

Beatrice Mahler a declarat că testarea rapidă, masivă, este absolut necesară, cel puțin în București, unde cifrele COVID-19 au explodat.

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…) Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi masive de vieți”, a declarat Mahler, la B1 TV.