Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței, își trăiește în continuare viața de lux în Italia.

Savulescu si sotiaFoto: Captura Instagram

Partenera sa, modelul Angela Martini, a postat pe Instagram un filmuleț care confirmă asta.

"La mulți ani soțului meu uimitor! Primul moment în care te-am văzut, deja m-am simțit acasă! Îți iubesc puterea, super-inteligența, loialitatea față de mine și sufletul tău! Sunt atât de recunoscătoare pentru tot! Nu aș schimba niciodată nimic!", este mesajul postat pe Instagram de partenera lui Săvulescu, modelul Angela Martini.

Fugit din România, tratat cu clemență de judecătorii italieni

Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți. Hotărârea a fost pronunțată în 12 martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea.

Omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare.

Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei, decizie nerecunoscută de către instanțele din România.

În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, în care a fost condamnat și Radu Mazăre.

La începutul anului 2019 el s-a predat autorităților italiene, dar Curtea de Apel Napoli a respins executarea mandatului european de arestare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Astfel, Săvulescu s-a stabilit în Italia, unde - protejat de pedeapsa din România - se învârtește în cercurile mondene împreună cu iubita sa, fotomodelul de origine albaneză Angela Martini. Săvulescu, Martini, dar și prietenii lor sunt activi pe rețele de socializare, mai ales pe Instagram.

Prins pe insula Mykonos în august, după o poză postată pe Instagram

În august, Dragoș Săvulescu a fost prins în Grecia, după ce una dintre prietenele lui Martini, Marica Pellegrinelli, i-a trimis acesteia mesaje de la un restaurant din Mykonos.

Săvulescu a fost arestat provizoriu în 9 august în Grecia, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel București, în baza hotărârii judecătorești definitive de condamnare.

În septembrie, Curtea de Apel din Syros a blocat cererea de extrădare a lui Dragoș Săvulescu, anunțau albanezii de la Politiko.al. Informația a fost confirmată apoi de Ministerul român al Justiției.

Instanța i-a dat credit lui Săvulescu, fiind de acord că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia.

Curtea de Apel din Napoli, unde este rezident Săvulescu, respinsese anterior cererea de extrădare către România, în timp ce recunoaște în mod legal cazul din Italia și a aplicat o amnistie a sentinței, conform legislației italiene.

În timp ce părăsea instanța din Syros, Dragos Săvulescu a spus: „Ne bucurăm că instanța din Grecia a acceptat că ordinul de extrădare este legal nemeritat și că am dreptul să mă întorc în Italia. Deși ultimele săptămâni au fost un iad, arestarea mea din Mykonos a demonstrat cel puțin din nou modul în care autoritățile române sunt dispuse să abuzeze de legislația italiană și europeană urmând un ordin în care nu au autoritatea de a face acest lucru. Autoritățile române au dezinformat în mod deliberat autoritățile elene, chiar dacă au fost informate oficial de către autoritatile italiene că situația mea a fost clarificată legal în Italia. Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuție pentru o infracțiune pe care nu am comis-o. Cea mai afectată persoană este soția mea”.

Cuplul a părăsit Mykonos după ședința judecătorească și s-a întors la casa lor din Milano.