Patriarhul Daniel, "îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”. Le spune oamenilor să îi asculte pe medici, dar nu dă un mesaj explicit pro-vaccinare

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 14 octombrie 2021, 15:43 Actualitate | Esenţial


Patriarhul Daniel
Foto: Hotnews
Patriarhul Daniel transmite, în plin val 4 al pandemiei de COVID-19, un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spune oamenilor "să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor", fără a face însă vreo referire concretă la vaccinare. De la debutul pandemiei, Patriarhul a avut o singură intervenție în care s-a pronunțat pentru vaccinare, în 1 mai, de Paște, când spunea că 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor. De asemenea, mesajele sale au fost extrem de puține în pandemie.

În mesajul transmis joi, Patriarhul Daniel "îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor".

El nu face însă o referire explicită la vaccinarea împotriva COVID-19.
 • "În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.
 • Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm", este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

Intervenția de joi a Patriarhului Daniel vine la două zile de la investigația Recorder despre „Clanul Marelui Alb”, în care jurnaliștii arată cum reprezentanții Bisericii aleg să folosească fonduri publice pe lucrări cu firme preferate și care umflă costurile reale.

Reamintim că publicația Recorder a prezentat marți, la capătul a opt luni de documentare, o investigație despre „o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi prelaţi de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcţia şi reabilitarea de biserici din bani publici”. „Toată acestea reţea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb”, spun jurnaliștii de la Recorder.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8807 vizualizari

 • +47 (75 voturi)    
  trimite oamenii la vaccin (Joi, 14 octombrie 2021, 15:48)

  Francisc 1 [utilizator]

  mai mizerabile !
  • +22 (38 voturi)    
   Echitate (Joi, 14 octombrie 2021, 16:02)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Oamenii de rand trebuie sa se milogeasca si sa stea la coada. Securistul Pimen a fost luat cu elicopterul.

   Ipochimenul asta (care si el e posibil sa fie fost securist conform unor documente) se joaca cu vietile oamenilor, la fel ca si Citu, ala fost puscarias.

   Incredibil in ce situatie a ajuns tara asta.
   • +7 (13 voturi)    
    Defineşte : "INCREDIBIL" (Joi, 14 octombrie 2021, 18:26)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Io cred că ie voia lu' dumniezo' ...
    Or asta ie clar definiţia incredibilulu' :)
    Duamnemiluează cum vrea iel, 'jaba facem noi reclamaţii la dna, anaf, sri, gov etc, 'jaba băgăm vaccin în noi...dacă n-am cotizat suficient la Marele Alb, nu se pune. Taxa de protecţie nu se negociază.
    Cu sau fără rugăciuni, cotizaţi zic !
   • +9 (15 voturi)    
    Securist 100% . Se plimba prin strainataturi (Joi, 14 octombrie 2021, 20:12)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    pe vremea lui ceasca de parca se plimba prin targul Brailei. Cine putea face acest lucru ??? Doar secureii in sprijinul statului bolsevic al lui Ceausescu.
    • -4 (22 voturi)    
     Hmmm... (Joi, 14 octombrie 2021, 21:46)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     Acum chiar că m-ai pus pe gânduri...

     Stau și mă gândesc pe ce criterii o fi fost selectat un student de la Agronomia din Cluj din anul II să fie trimis „la schimb de experiență” în Franța în 1992 de către statul român aflat pe atunci sub pumnul de fier al lui Iliescu?! Facultatea cu pricina era un notoriu cuib de securiști și ciochilști. Junele cu pricina e odrasla unui milițian, și se numește Dacian Cio.... Vai de mine! Nu se poate! Să fie adevărat?!

     P.S.: Patriarhul Daniel a fost un student eminent la teologie. A susținut o teză de doctorat la București și apoi a fost trimis pe socotela Bisericii Ortodoxe la studii teologice aprofundate la Strassbourg. A devenit doctor summa cum laude (dacă știi ce e aia) al universității din Strassbourg cu o disertație de peste 400 de pagini publicată și deosebit de apreciată la vremea respectiva.

     După aceea BOR l-a trimis ca reprezentant și lector la consiliul ecumenic de ls Bossey, Elveția ajungând în scurt timp director adjunct al insitutului.

     A fost discipol al celor mai respectați teologi români ai epocii moderne - părinții Cleopa și Stăniloae. În 1990 ajunge mitropolit al Moldovei, ceea ce reprezintă de facto poziția de succesor al patriarhului în funcție.

     Așa cum era de asteptat în țara „caprei vecinului”, un cursus honorum bazat pe geniu și muncă asiduă generează ură și invidie fără pereche - de unde și nenumăratele calomnii aruncate în cârca sa de tot soiul de ratați zgomotși. Ăsta-i prețul succesului.

     Gargara cu ciochismul se bazează exclusiv pe poveștile celor ce pretind isteric că a fost turnător dar că i-a fost ars dosarul imediat după 1989. De cel al lui (un anonim profesor la teologie, pe atunci) a fost ars și altele ale unor indivizi mult mai relevanți nu au fost arse?
     /
     În altă ordine de idei. dacă chiar a fost ciochist, apoi a fost cel mai strălucit ciochist al tuturor timpurilor.. .
     • +3 (11 voturi)    
      Hmmm, (Vineri, 15 octombrie 2021, 0:32)

      Codede74 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Ce au facut securistii inainte de '89? Casa Poporului ... poporul facea foamea insa avea nevoie de sa se faleasca, asta dupa mintea bolnava a unora.
      Ce au continuat sa faca securistii dupa '89? Pai, langa, mai trebuia si o Catedrala a Poporului ... aceeasi minte stricata, bolnava, de securist imputit ...
      Acum constatam ca nu avem spitale, scoli, parcuri, etc, insa avem mii de biserici noi si o catedrala de neam prost! Ce pacat ca nu ne sunt de folos acum ... parca era mai bine daca construiam scoli si spitale ... corect?
      • -1 (9 voturi)    
       Măi nene (Vineri, 15 octombrie 2021, 2:36)

       Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Codede74

       Dacă politicienii ăștia pe care îi aleg oamenii ăștia ca tine ar avea eficiența și competența popilor România avea spitale școli, autostrăzi și căi ferate de mare viteză de mult.

       Un singur exemplu: Catedrala Mântuirii Neamului a fost construită cu vreo 170€ de miliioane în 10 ani. E cea mai mare și mai monumentală clădire construită în România în ultimii 30 de ani cu soluții arhitecturale și constructive de avangardă.

       Renovarea Spitalului Universitar București a început acum 15 ani. A costat până acum 280€ de milioane și nu e încă gata. Vorbim de o renovare amătâtă, care e făcută încet, prost, scump și de mântuială.

       Uite un alt exemplu: Mult lăudatul ministru Drulă a reușit să nu lanseze construcția a niciunui centimetriu de autostradă în 9 luni de mandat. A finalizat cu chiu cu vai vreo 30 de km începuți de ăia dinainte lui...

       La mine în county, unde nu-l avem pe Drulă, și unde avem pe o suprafață cât a județului Cluj mai multe autostrăzi ca-n România, s-au făcut din martie +20 de mile de autostadă cu câte 3 benzi pe sens și una reversibilă cu viaducte și tot ce trebuie. Inaugruarea e pe Luni 1 noiembrie la ora 8. Și atunci va fi. Mai au doar de pus gardurile pentru căprioare pe ultimele 8-10 mile. În plus ziceau că au reabilitat alte peste 100 de mile de autostradă.

       Mila de autostradă americănească costă cam cât un sfert de kilometru românesc în condițiile în care panoruile publicitare oferă slujbe la drumari pornind de la $30/oră + $5000 bonus dacă nu pleacă în primele 3 luni. Sunt sigur că drumarii români sunt mult mai ieftini.

       Nu de catedrală trebuie să te doară pe tine ci de zevzecii pe care i-ai ales până acum și pe care o să-i alegi și de acum înainte ca să construiască la prețuri elevțiene ,cu lefuri pakistaneze și la calitate congoleză
  • -25 (45 voturi)    
   Ce treabă are patriarhul cu medicina? :) (Joi, 14 octombrie 2021, 16:31)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Patriarhul trebuie să fie de partea credincioșilor lui, că tu oricum nu dai doi bani pe biserică.
   • -5 (17 voturi)    
    ai perfecta dreptate! (Joi, 14 octombrie 2021, 16:39)

    Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    .
   • +21 (37 voturi)    
    Ce treaba are patriarhul cu lumea? (Joi, 14 octombrie 2021, 16:39)

    therealpaulie [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    Ce treaba are patriarhul cu lumea, asa in general?
    E pus acolo ca sa ce?
    Fara el nu te poti ruga la D-zeu, respectiv D-zeu/Iisus/Sf Parascheva nu te poate auzi?

    In afara sa dea "binecuvantari" pentru investitii mai are alt rol pe aces pamant?

    Putea sa faca si el o fapta buna. Nu costa niciun ban fapta sa zica: "Bai! Vaccinati-va!!". Poate chiar de aia nu a zis. Ca nu a picat niciun ban.
    • -5 (17 voturi)    
     Dar cenzura, ce treabă are cu lumea? (Joi, 14 octombrie 2021, 17:03)

     Harald [utilizator] i-a raspuns lui therealpaulie

     Întreb pentru un prieten.

     Cum îți explici că un comentariu ca al tău trece de cenzură, iar altele nu?
    • -3 (13 voturi)    
     Esti prost informat (Joi, 14 octombrie 2021, 21:36)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui therealpaulie

     Puteai sa faci o fapta buna cu un simplu click si nu mai trebuia sa insiri minciuni:
     #ROvaccinare(10.01.2021): 'Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.” 'Si n-a picat niciun ban..
   • +8 (14 voturi)    
    N-are treaba cu medicina, dar cu banii are? (Joi, 14 octombrie 2021, 17:00)

    iolea [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    Acolo vad ca e as. Dar sa dea un mesaj pozitiv de vaccinare refuza. De ce?
   • +14 (18 voturi)    
    pai cand sunt alegeri, invariabil in ziua aia (Joi, 14 octombrie 2021, 17:36)

    viziru [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    pai cand sunt alegeri, invariabil in ziua aia toti popii indeamna enoriasii sa voteze doar PSD-ul, asta ce mai e??? le si spune " trandafirii mamaie, trandafirii, acolo sa stampilezi ....."
   • +12 (16 voturi)    
    Da' cu politica ce are ? (Joi, 14 octombrie 2021, 18:58)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    Cand in biserici se face campanie electorala, toata lumea tace, si politicieni si presa.
  • -6 (14 voturi)    
   @Francisc, n-ai inteles (Joi, 14 octombrie 2021, 17:03)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Patriarhul nu e ministrul sanatatii si nici macar membru Usr..Dar BOR are peste 800 de centre social-filantropice(azile, orfelinate, spitale, scoli, gradinite, cantine sociale, policlinici pt nevoiasi, centre pt victime ale drogurilor, ale violentei in familie, ale traficului de persoane, centre pt ingrijiri bolnavi aflati in faza terminala etc) in care zeci de mii de romani(mizerabili la propriu) si-au gasit alinare, uitati fiind de stat, de rude sau chiar de Usr. Patriarhia a donat doar anul trecut peste 38 de milioane de euro statului pt a lupta cu pandemia. Usr voia sa fie deschis un centru de vaccinare in Catedrala Neamului, nestiind ca nu e terminata si ca un santier in lucru nu e locul cel mai nimerit pt o asa destinatie..Care va fi urmatoarea " directiva", timite oamenii sa faca autostrazi, mizerabile?
  • +4 (12 voturi)    
   Un popalau medieval in gandire si purtare (Joi, 14 octombrie 2021, 20:11)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   cu vesminte bune pentru Disney land, trait in lux desfranat si opulenta, trimite ,prin purtarea lui nesabuita, romanii la moarte. Cum sa nu ne uitam cum marele Alb fura banii de la buget, munciti cu greu de toti romanii, pentru niste furaciuni ordinare care au drept scop umplerea buzunarelor unor hoti din civil si a popimii.
   • -1 (9 voturi)    
    #ROvaccinare(10.01.2021): (Joi, 14 octombrie 2021, 20:32)

    Altiro [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”
    @cartofil, ai citit brosura si chiar e cum spui, trimite romanii la moarte?
    • 0 (4 voturi)    
     Un indemn explicit (Vineri, 15 octombrie 2021, 9:16)

     amdox [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

     pentru vaccinare face cat milioane de brosuri. Apropo, ce tiraj au avut brosurile alea si unde au fost distribuite? Sau au fost facute ca sa nu zica lumea ca nu a facut nimic?
     • 0 (4 voturi)    
      Pt ateul de carton (Vineri, 15 octombrie 2021, 12:58)

      Altiro [utilizator] i-a raspuns lui amdox

      Orice ar zice Patriarhul raspunsul este tot un val de injurii si jigniri gratuite din partea ateului de carton si a analfabetului religios. De aceea a ales sa se adreseze credinsiosilor prin aceasta brosura intocmita de specialisti in medicina(Patriarhul are alta menire) si distribuita in cele aproximativ 20 de mii de biserici ortodoxe. Patriarhul face multe alte lucruri pe care pe ateul de carton le ignora, dar sigur nu face nici vaccinari nici autostrazi, exista alte institutii ale statului care (ar trebui) sa se ocupe cu asa ceva.
 • +27 (45 voturi)    
  Pai atunci nu-i bun afacerist cum se spune (Joi, 14 octombrie 2021, 15:56)

  rov [utilizator]

  Ca ii mor tocmai potentialii lui finatatori, astia cu IQ legat dramatic de dogme...
  • +13 (25 voturi)    
   Ba pardon (Joi, 14 octombrie 2021, 16:40)

   Baboii [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Morti mai multi inseamna bani mai multi de la inmormatari si pomeni.
   Biserica si popimea a cam facut foamea in pandemie.
  • +11 (17 voturi)    
   mortii (Joi, 14 octombrie 2021, 16:57)

   PISSIKU [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Mortii aduc ffff multi bani bisericii !
   Inmormantarea , locul de veci ,pomenile repetate :,colaci tamaia, lumanarile !!!
   cu cat mai multi morti cu atat mai multe biserici si popi mai grasi si unsurosi !
  • +2 (6 voturi)    
   de unde pica grosu (Joi, 14 octombrie 2021, 22:03)

   George1000 [utilizator] i-a raspuns lui rov

   Pentru ca castiga din inmormantari si parstase, de acolo pica grosu
 • +31 (49 voturi)    
  acu (Joi, 14 octombrie 2021, 15:57)

  liviu_ [utilizator]

  ca a iesit reportaju care DOVEDESTE ca biserica FURA , s-a gandit si el sa deschida gura
 • +10 (18 voturi)    
  ... (Joi, 14 octombrie 2021, 15:59)

  tirolez [utilizator]

  i-au aratat pisica cu reportajul ala si acum face si el o concesie?
 • +16 (26 voturi)    
  Ce gunxi uman (Joi, 14 octombrie 2021, 16:16)

  therealpaulie [utilizator]

  Ba preafericite. Vino la televizor si spunea doar "Vaccinati-va".
  Scrie in revista aia a voastra de Lumina: "Vaccinati-va".
  Zi-le la pochi sa inceapa slujba cu "Vaccinati-va".

  Documentarul ala e apa de ploaie pe langa crima pe care o faceti neincurajand vaccinarea. Se puteau salva trei sferturi din oamenii care mor zilnic. Sute de morti pe zi e pe barba voastra de talibani.

  Sper sa existe un D-zeu si un Rai ca atunci cu siguranta o sa ajungeti in iad.
 • +9 (19 voturi)    
  Un egoman sinistru. (Joi, 14 octombrie 2021, 16:16)

  Cataleya [utilizator]

  Pe acest Daniel Ciubotea nu-l intereseaza altceva decat sa ramana in istorie ca el a fost "ctitorul Catedralei Mantuirii Neamului"
  Si probabil asa va si ramane.
  Peste 50 sau 100 de ani se va vb despre el si Catedrala, asa cum se vb acum despre Ceausescu si Casa Poporului.
  Ei le-au construit!
  N-o sa mai intereseze pe nimeni de unde si prin ce mijloace si-au finantat lucrarile " intru vesnica pomenire"
 • +14 (22 voturi)    
  e, na (Joi, 14 octombrie 2021, 16:25)

  costinescu [utilizator]

  dati si voi o spaga la CEO BOR SA si o sa recomande si viagra si vaccin si BDSM, ce comanda clientul
 • +15 (31 voturi)    
  Popo, hai ca nu e greu sa spui "Vaccinati-va" (Joi, 14 octombrie 2021, 16:27)

  Mihnea_V [utilizator]

  Popo, indeamna oamenii sa se vaccineze, cum te-ai vaccinat si tu. Nu ii mai lasa sa moara in ignoranta, ca te bate Dumnezeu si ajungi in iad. Daca nu ti-e mila de ei sau de morala crestina, macar gandeste-te ca marea masa a celor care nu se vaccineaza sunt drept credinciosii tai. Macar ca business man gandeste-te, ce faci cu churn rate-ul? Oricum o dai nu e bine pt tine, zi-le atat "vaccinati-va dragi credinciosi". Nu astepta sa fie prea tarziu ca atunci indemnul tau nu va mai avea valoare. Oamenii se vor vaccina de frica, nu pt ca le-ai zis tu. Si stii bine ca le vei spune, astepti doar sa ai impact mai mare. Si sa faci asta e rau!
  • +2 (8 voturi)    
   oricum securistii nu ajung in rai! (Joi, 14 octombrie 2021, 17:37)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Mihnea_V

   .
 • +23 (37 voturi)    
  Papa vs. Preafericitul (Joi, 14 octombrie 2021, 16:28)

  emilm [utilizator]

  Nu sunt o persoana religioasa,insa redau pentru comparatie mesajul pe care l-a transmis Papa pe data de 18 august 2021:

  "În spirit fratern, mă alătur acestui mesaj de speranță pentru un viitor mai luminos. Mulțumită lui Dumnezeu și muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze de COVID-19. Ele ne oferă speranța de a pune capăt pandemiei, dar numai dacă sunt disponibile pentru toți și dacă lucrăm împreună.

  A se vaccina cu vaccinuri autorizate de autoritățile competente este un act de iubire. Și contribuția la asigurarea vaccinării majorității oamenilor este un act de iubire. Iubire pentru sine, iubire pentru familia și prietenii cuiva, iubire pentru toți oamenii. Iubirea este și socială și politică, există iubire socială și iubire politică; este universală, plină întotdeauna de mici gesturi de caritate personală, capabile să transforme și să îmbunătățească societățile (cf. Laudato si’, nr. 231, cf. Fratelli tutti, 184).

  Vaccinarea este o modalitate simplă, dar profundă, de a promova binele comun și de a avea grijă unul de celălalt, în special de cei mai vulnerabili. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare să-și aducă propriul său mic bob de nisip, propriul său gest mic de iubire; oricât de mică, iubirea este întotdeauna măreață. Să contribuim cu aceste mici gesturi pentru un viitor mai bun.

  Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumesc."
  • +9 (13 voturi)    
   Preafericitul (Joi, 14 octombrie 2021, 17:08)

   fokerul [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   s-ar dezintegra dacă ar scoate asemenea vorbe. Vaccinul pentru popii ortodocşi este ca usturoiul pt vampiri.
  • -15 (21 voturi)    
   Articole pe care le-ai ratat: (Joi, 14 octombrie 2021, 17:11)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   Șeful BOR, în mesajul de Paști, a vorbit despre “criza medicală” și “responsabilitatea sanitară”.
   Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei îi atacă virulent pe preoții anti vacciniști.
   Patriarhul Daniel le spune pelerinilor că trebuie să se vaccineze mai ales dacă vor să ajungă si la “Locurile Sfinte” din Israel.
   • 0 (6 voturi)    
    are asa, o jena, o scarba, ca zice de vaccin! (Joi, 14 octombrie 2021, 17:36)

    Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    .
   • -1 (7 voturi)    
    Nu-i ataca virulent. (Joi, 14 octombrie 2021, 18:29)

    gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Și mai ales, nu ataca preoții antivaccinisti ci doar pe cei care se exprima direct antivaccin și nu o fac mai subtil, mai cu fereala ...
    Se vede ca nu mergi des la Biserica, sa vezi care-i adevăratul curent în rândul preoților.
    Garantez ca proportia dintre preoții provaccin și antivaccin coincide cu proporția vaccinati-nevaccinati din societate!.... Adică 1 la 3....
    • -1 (9 voturi)    
     Lacune de educație ce pot fi acoperite... (Joi, 14 octombrie 2021, 20:28)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

     Pentru cultura ta generală primele vaccinări împotriva variolei din partea asta de Europă au fost făcute în spitalul Mânăstirii Cernica de către preoții călugări de acolo undeva între 1795 și 1800. Pe atunci variola era probabil cea mai mortală boală infecțioasă.

     Pentru tine faptă înseamnă exclusiv orăcăiala asurzitoare pe Făsbuc și desăvârșirea acțiunii prin inaciune a la Voiculescu & Co...
     • -1 (3 voturi)    
      si ce s-a schimbat? (Vineri, 15 octombrie 2021, 9:21)

      amdox [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      popii de acum sunt mai prosti ca aia de atunci?
  • -5 (13 voturi)    
   Păi atunci ce te freacă grija?! (Joi, 14 octombrie 2021, 17:27)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   Dacă nu ești o „persoană religioasă” ce te freacă grija a ceea ce face sau nu face Patriarhul?! Dacă îți place așa de mult Franț leninistu' te poți faci oricâmnd papistaș și primești shipping & handling free un curcifix din ăla cu secera și ciocanul :)
  • -6 (12 voturi)    
   Tu citești ce spui?! (Joi, 14 octombrie 2021, 18:20)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   Pe de o parte spui că nu ești „o persoană religioasă” pe de altă parte ești tare precoupat de ceea ce zice sau nu Patriarhul și că de ce n-a spus ceea ce a zis papa Franț. Nuimeni nu te oprește să te faci catolic sau șintoist - după cum ai chef. Care e problema?

   Ai auzit de vorba aia „Live and let live”?
   • +3 (9 voturi)    
    Bai cap de (Joi, 14 octombrie 2021, 21:44)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    american din chicago, unde ai inteles tu ca e vb despre religie in articol??! Daca nu esti religios nu poti avea o parere despre sifoanarea banilor publici de catre biserica?!?
    Pai tu ar trebui sa comentezi doar la rubrica de manele rusesti, ca acolo ai expertiza.
    Ce tot scrii tu despre romania, stai aici?!….ar putea sa zica si alti cu cap de gluma ca tine. Intram pe comenturi doar cu cv-ul dupa logica ta.
    • -5 (9 voturi)    
     Aha! Deci ești complice! Frumos... (Joi, 14 octombrie 2021, 22:58)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui yol

     Uite care-i treaba: Dacă Biserica chiar comite găinării cu banul public e datoria ta civică și legală să depui un denunț penal. Altfel se numește că ești complice.

     Dacă biserica nu comite găinării cu banul public atunci se numește că ești calomniator și ai mare noroc că Biserica nu te târăște prin tribunale pentru calomnie - să te lase chel ca un bec :)

     Punimaieși?!
  • +12 (16 voturi)    
   Îngrozitor ! (Joi, 14 octombrie 2021, 18:23)

   gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   Câte minusuri a primit o postare plina de bun simt !
   Asta arata ca nu trebuie sa mai avem nicio speranța că neamul asta se va vindeca vreodată de prostie...
   Suntem un neam educat ca în timp ce ne arde casa lovita de un traznet, avand lângă noi o pompa, o fântână și un furtun, noi trebuie sa cădem în genunchi sa ne rugam la Domnul sa stinga focul, nu care cumva sa si facem ceva pentru asta, fiindcă exista riscul ori sa ne rupem mana când lasam pompa în fântână, ori sa cădem și sa ne înecam ...
   Nenorociților care considera poziția bisericii corecta, fiindcă și ei considera riscant un vaccin care deja a scăpat lumea civilizata de pandemie, le amintesc ca viata e un dar de la Dumnezeu, ca a-ți bate joc de ea, lasandu-te contaminat sau contaminand pe alții "ca asa le-a fost scris" e cel mai mare păcat, de care se fac vinovați însăși preoții care din neștiință, cred ca fac bine apărând oamenii de creația Diavolului - vaccinul, care, vezi Doamne le modifica ADN-ul creat de Domnul.... Si-n felul asta UCID pur și simplu oamenii, la fel ca alți asasini gen Sosoaca, Simion, Lazarus et. Co....
  • -6 (12 voturi)    
   Crestin Ortodox si nu Catolic (Joi, 14 octombrie 2021, 20:20)

   gie [utilizator] i-a raspuns lui emilm

   Ar fi trebui cunoscut faptul ca poporul roman este inca in mare majoritate, din fericire si prin voia Domnului, crestin ortodox si nu catolic. Ceea ce spune Papa se adreseaza catolicilor. Noi cei botezati ortodocsi ascultam de preotii nostrii si de Patriarh. Dumnezeu sa binecuvanteze pe ierarhii ortodocsi si poporul roman crestin de pretutindeni.
   Decizia si sfatul vaccinarii apartine fiecaruia dintre noi dupa caz si poate fi recomandat doar de catre de medic in corelatie cu istoricul medical al fiecaruia.
   Iertare daca am suparat pe cineva.
 • +11 (21 voturi)    
  Cum o sa indemne Biserica la vaccinare? (Joi, 14 octombrie 2021, 16:35)

  gmb72 [utilizator]

  Biserica și implicit oamenii ei, considera ca vaccinul aRNM modifica codul genetic uman, adică creația Domnului, ceea ce da, ar fi un păcat. Numai Diavolul încearcă sa modifice creația Domnului....
  Personal am auzit o predica a unui preot care, pur și simplu ii acuza pe cei care s-au vaccinat pe mici, ca s-ar fi vândut ca Iuda, pe 2 mici !?!
  Și uite asa, preoții ajung sa considere ca boala e de la Dumnezeu și leacul de la Diavol !
  Adică Domnul în marea sa milostenie ne pedepsește iar Diavolul, în marea sa răutate, ne vindeca....
  Da, toate se întâmplă cu voia Domnului, Diavolul face ce face tot cu voia Lui, bolile ne lovesc tot la fel, ca răspuns la faptele noastre, în schimb, necunoscute sunt căile Domnului, tot El ne da și vaccin, cure, leacuri, inclusiv metode de prevenție.... Dar ne lasă pe noi sa le folosim, ca deh, ne-a dat și liberul arbitru. Doar ca ala, trebuie educat....
  Dar nu, mințile închistate în Evul Mediu, în loc sa se roage sa dea Domnul minte proștilor, se roagă "sa ne scape de pandemie".
  Noi sa ne vedem de mall-uri, de viata noastră searbada de consumatori a orice, sa nu mișcăm un deget, nu masca, nu vaccin, nimic pentru protecție sau prevenție, dar Domnul sa ne scape...
  De ce nu va rugați și sa ne vaccineze în somn ?...
  Chiar preoții ne învață că Dumnezeu ne da, dar nu ne baga și în traista. Dar deh, nu degeaba se recomanda sa faci ce zice preotul, nu ce face el....
  Având la dispoziție un vaccin care te poate scăpa de spital și moarte, sa te rogi la Dumnezeu sa te scape de boala combătută de baccin, e ca și cum l-ai ruga pe Dumnezeu nu numai sa-ti dea, ci sa-ti și bage în traista....
  Sau altfel spus, în timp ce-ti arde casa, având lângă tine, o fântână, o pompa și un furtun, tu cazi în genunchi sa te rogi sa-ti stingă Dumnezeu incendiul, ca dacă montezi si lași pompa în fântână, riști ori sa cazi sa te ineci ori sa-ti rupi vreo mana....
  • -11 (17 voturi)    
   Uau! (Joi, 14 octombrie 2021, 17:29)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

   Serios? Și ți-a zis ție biserica chestia aia cu RMN-ul? Uimitor! Ce altceva ți-a mai zis.? Hai, nu ne mai ține în suspans:)

   Auzi chestiile atea așa în stare naturală sau doar după ce ai tras pe nas?
   • +6 (12 voturi)    
    Îți recomand (Joi, 14 octombrie 2021, 18:09)

    gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    ...sa nu mai răspunzi comentariilor mai lungi de doua rânduri, e peste capacitatea ta de intelegere
    • -5 (11 voturi)    
     Realitatea e că (Joi, 14 octombrie 2021, 19:31)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

     Unui comentariu lung și plin de platitudini fără nicio idee coerentă n-are rost să-i dedic mai mult de câteva rânduri. Nu-i așa?
 • +14 (20 voturi)    
  ! (Joi, 14 octombrie 2021, 16:38)

  tudorr [utilizator]

  A pus si contul in rugaciune?
 • +10 (18 voturi)    
  S-a oprit (Joi, 14 octombrie 2021, 16:38)

  fokerul [utilizator]

  din numărat bani ca să mai arunce o zicere către pupătorii de moaşte.
 • +9 (15 voturi)    
  ciobotea, ai pierdut o buna ocazie sa taci! (Joi, 14 octombrie 2021, 17:34)

  Antenistontel [utilizator]

  decat sa vorbesti vorbe, mai bine te abtineai!
  • -6 (14 voturi)    
   Dar ce? Ți-a zibierat în urcehe? (Joi, 14 octombrie 2021, 18:22)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

   Te obligă cineva s-ă asculți? Ți-a reporșat vreodată ție Patriaruhul că bați câmpii? Atunci ce te freacă grija lui?
 • +6 (14 voturi)    
  Marele alb nu se dezminte , (Joi, 14 octombrie 2021, 17:39)

  kokos [utilizator]

  nici mort n-ar spune explicit "vaccinati-va!".
 • +2 (10 voturi)    
  Prea fericitul alb (Joi, 14 octombrie 2021, 17:59)

  Martinezu [utilizator]

  ar fi un lider PSD cum acesta nu a avut de la Iliescu incoace. Bun intreprinzator, bun gargaragiu, poate spune lucruri in asa fel incat mai tarziu sa le dea cu usurinta un alt sens.
  "Ascultati de medici "spusa cu jumatate de gura poate insemna orice la o adica. O parte din medicii de la noi nu se vaccineaza.
 • +3 (13 voturi)    
  Marele Alb (Joi, 14 octombrie 2021, 19:09)

  shmatz [utilizator]

  Marele Alb nu cunoaste cuvantul vaccin
  • -4 (10 voturi)    
   Cumpara-ti ochelari de vedere (Joi, 14 octombrie 2021, 20:26)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui shmatz

   "Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte"(Agerpres).
   "Intrarea şi mai multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt s-a datorat faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut"(Digi24).
   'Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”(#ROvaccinare)
 • -3 (9 voturi)    
  Pai, cand Patriarhul avea nevoie de politicieni,.. (Joi, 14 octombrie 2021, 22:36)

  Olyx [utilizator]

  ca sa ii dea bani sa termine Catedrala ( ca doar nu o sa o lase neterminata...) politicienii de dreapta au zis "pas". Asa a zis si Patriarhul cand politicienii au avut nevoie de "serviciile" lui...Si, din postura pe care o are putea face foarte multe pentru succesul campaniei de vaccinare. Adevarul (DUREROS) pentru tara asta este ca nu avem POLITICIENI ADEVARATI, nici de drepata nici de stanga. Un politician ADEVARAT stie ca politica inseamna NEGOCIERE ! Noi avem doar "țâfne" de politicieni cu orgolii "cat casa" si care gandesc doar pana la "genunchele" (!) broastei. Atat ! Nu pot mai mult...De ce ? Pentru ca nu "coloană". Unii dintre ei, nici "creier" !...
  • -1 (5 voturi)    
   Ha, ha, ha... Aici chiar că ai nimerit-o! (Vineri, 15 octombrie 2021, 2:42)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Olyx

   Ști cum se spune? „Fiecare are conducătorii pe care-i merită.” Pe ăștia îi alegi, pe ăștia ăi ai:) Doar nu te-ai aștepta să fie mai buni ca tine?
 • +4 (8 voturi)    
  Dacă (Vineri, 15 octombrie 2021, 0:44)

  JustinCase [utilizator]

  Dacă venea acum Isus și zicea că este greșit să te închini la cadavre, ieșea Bănescu de la BOR SRL și îl făcea decerebrat.
 • +2 (4 voturi)    
  BOR... afaceri si minciuni (Vineri, 15 octombrie 2021, 6:25)

  bogmar [utilizator]

  Cred ca a venit momentul ca BOR sa fie scarmanata la parale ...verificata la singe si taiat tot ce inseamna bani de la statul Roman !!! Clar ca se ridica o forta ipocrita si de necontrolat si culmea cu bani multi publici cind viata omului de rind a ajuns jos de tot si sistemul continua minciuna cu initiativa privata !!! AJUNGE mai raspopitilor ! Gata cu bani publici si DNA sa verifice cum au facut banii in ultimii 30 ani ...simplu dar care politician va da ordinul asta ? Asta as vrea eu sa vad in democratica parte a EU care ii zice Romanika ....
 • +1 (3 voturi)    
  @Altiro (Vineri, 15 octombrie 2021, 10:20)

  fat.cat [utilizator]

  Nicio brosura nu valoreaza cat 2 cuvinte spuse in direct, in biserica si pe toate canalele media: vaccinati-va. Si tu stii asta, dar faci doar propaganda ipocrita in continuare, desi nu esti prost. Esti doar rau intentionat. Opreste-te, te rog. Publicul vostru e asigurat. Nu se vor vaccina. Unii vor muri, sigur ii vor imbolnavi si omori pe altii, nu conteaza, fiecare cum i-a fi norocul. Dar te rog, nu ne mai insulta insulta inteligenta cu “brosurile patriarhiei”, bine? Nimeni nu te ia in serios pe aici. No offense.
  • -2 (4 voturi)    
   Esti in eroare (Vineri, 15 octombrie 2021, 12:25)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   Brosura respectiva era de competenta lumii medicale nu a Patriarhului care are alta menire; dar uite ca a ales sa o popularizeze printre credinciosii ce frecventeaza cele aproximativ 20 de mii de biserici ortodoxe. Nu sunt rau intentionat dar vad prea mult analfabetism religios (P.Tutea:'a citi Biblia nu e doar un act de credinta ci si unul de cultura') si ignoranta crasa care genereaza valuri nesfarsite de insulte gratuite si jigniri din cele mai mitocanesti postate pe post de argument. Daca macar unul dintre sutele de cititori care ma detesta isi va depasi conditia de ateu de carton bazat pe 2clisee si 3 prejudecati si ma va lua in serios, atunci am facut un bine.
 • +1 (5 voturi)    
  P. S. (Vineri, 15 octombrie 2021, 10:31)

  fat.cat [utilizator]

  Tocmai am vazut ca ancheta Recorder a atins 2M de vizualizari pe YT. Poate mai este o speranta.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu te îmbăta cu apă rece (Vineri, 15 octombrie 2021, 14:55)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   Sunteți tot ăia. Puțini și furiunzi. Faptul că vă votați de pe mai multe conturi sau că vizualizați de pe mai multe IP-uri nu schimbă nimic...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by