Procurorii și polițiștii Prahova fac joi 17 percheziţii într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-COVID. Conform Poliției, ancheta vizează un centru de vaccinare și patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind și cadre medicale.

Certificat verde COVIDFoto: Profimedia Images

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean Prahova, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Tribunalului Prahova, fac 17 percheziții domiciliare, toate în județul Prahova, într-un dosar vizând modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-COVID.

Activitatea vizează un centru de vaccinare și patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestor entități, precizează Poliția.

Faptele vizate sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Conform sursei citate, ar urma să fie duse la audieri, cu mandate de aducere, 35 de persoane.

Ziarul Incomod scrie că au fost făcute percheziții și la centrul de vaccinare din Ciorani, unde existau suspiciuni mai vechi că asistenți medicali s-ar fi folosit de parafa unui medic pentru a elibera certificate false de vaccinare anti-COVID.