O angajată a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a fost reţinută, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru două fapte de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, citat de Agerpres.

Spitalul Judetean de Urgenta Piatra NeamtFoto: Facebook

Potrivit sursei, angajata DSP Neamţ a pretins şi primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenţei pe lângă funcţionari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ.

„Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeaşi persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ”, precizează comunicatul de presă.

Poliţiştii anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ au desfăşurat activităţi procedurale în baza ordonanţelor de delegare emise de către procuror.