Consilierul PSD din Consiliul General al Municipiului București Lazăr Neacșu a demisionat din funcție și din partid, a anunțat PSD București. Lazăr Neacșu apare în ancheta Recorder care dezvăluie mecanismul prin care BOR folosește bani publici ca să construiască biserici, el fiind prezentat drept ”agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de fonduri din fondurile locale".

Lazăr Neacșu, în investigația RecorderFoto: Recorder

Organizația PSD București și organizația PSD sector 4 au anunțat miercuri că Neacșu Lazăr și-a prezentat în această dimineață demisia din Partidul Social Democrat și din calitatea de consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București.

La capătul a opt luni de documentare, Recorder a descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată aceastea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc "Marele Alb".

Potrivit jurnaliştilor de la Recorder, înainte de a intra în politică Lazăr Neacşu, aflat la al doilea mandat de consilier în CGMB, a avut afaceri în construcţii, el fiind indicat de sursele jurnaliştilor drept ”agent de influenţă al Bisericii, care trage sfori pentru obţinerea de bani din fondurile locale.

”În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: <>. <>. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, afirmă Lazăr Neacsu în reportajul Recorder.