​Primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), susține ideea obligativității vaccinării anti-COVID în rândul funcționarilor publici, spunând că trebuie să fie o decizie națională pe baza unei strategii de combatere a pandemiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Brașovului a spus, într-un interviu pentru stirileprotv.ro, că este vaccinat și că abia așteaptă să poată face doza trei peste câteva săptămâni.

El susține ideea obligativității vaccinării în rândul funcționarilor publici.

”Acolo unde avem personal în directă interacțiune cu publicul, să considerăm astfel de măsuri. Poți oricând să găsești modalitatea de a lucra în dispecerat sau de la distanță, dar ideea certificatului verde și de a avea responsabilitate față de persoana din fața ta, care îți este client, ar trebui să fie una puternică în administrația publică”, a afirmat primarul Brașovului.

Întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării funcționarilor publici din Primăria Brașov, Coliban a răspuns: ”Eu susțin că pentru cei care au contact cu publicul trebuie să ne asigurăm că au trecut prin boală, au anticorpi, fie sunt vaccinați și să reducem la maxim riscurile”.

Primarul Brașovului spune, însă, că nu îi poate obliga pe funcționarii din primărie să se vaccineze, în lipsa unui cadru legal care să impună asta sectorial, pe diverse profesii.