În spitalele din România nu era disponibil, marți, niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date transmise de autorități.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În 12 octombrie, potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

La acest moment, 1.667 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, iar în spitalele din România nu mai sunt libere locuri la terapie intensivă, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.