Un bărbat de 79 de ani, suspect de COVID-19, a fost adus decedat, cu un autoturism particular, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș", anunță reprezentanții unității medicale. Ei mai spun că soția bărbatului, care avea COVID-19, a murit cu o zi în urmă, la alt spital.

Spitalul Victor Babes din BucurestiFoto: AGERPRES

onform sursei citate, luni după-amiază, la poarta spitalului s-a prezentat un autoturism particular în care se aflau în total patru persoane și care a adus pentru evaluare un pacient în vârstă de 79 de ani, din Bucureşti. Cel care îl însoțeau au spus că pacientul este într-o stare generală extrem de gravă, suspect de COVID-19.

  • "În urma examinării clinice, echipa de medici de gardă - un infecţionist şi un specialist ATI - au constatat că pacientul a fost adus decedat la spital.
  • În această situaţie, conform procedurii, personalul medical a apelat serviciul 112 pentru a anunţa evenimentul.
  • În circa 10 minute, la faţa locului s-a prezentat un echipaj de Poliţie. În urma verificării documentelor aduse de cei care însoţeau pacientul, s-a constatat că acesta suferea de multiple afecţiuni neurologice şi cardiovasculare cronice", afirmă reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

Potrivit acestora, soţia sa, cu COVID-19, decedase cu o zi înainte la un alt spital din Bucureşti.

Spitalul mai spune că Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a stabilit că nu este vorba despre o moarte suspectă, trupul persoanei decedate fiind transportat la Institutul de Medicină Legală.