​Peste 22.000 de persoane s-au închinat până duminică la prânz la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în cadrul pelerinajului religios de la Iaşi, timpul de aşteptare la rând fiind de aproximativ 40 de minute, relatează News.ro.

coada la moastele Sfintei Cuvioase ParaschevaFoto: Agerpres

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, peste 22.000 de persoane au trecut deja pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care este aşezată într-un baldachin special amenajat în curtea catedralei ieşene.

În zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi, alte 400 de persoane se află la rând, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 40 de minute.

În curtea lăcaşului de cult a fost creat un culoar amenajat din garduri metalice, iar pe culoarul respectiv se poate deplasa către raclă o singură persoană.

Pelerinii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, iar cei care nu au mască primesc una din partea organizatorilor.

După ce trec de baldachinul în care se află sfintele moaşte, printr-un culoar separat, pelerinii sunt îndrumaţi către ieşirea din zona Ansamblului Mitropolitan. De-a lungul traseului pelerinilor există dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini.

În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9.30, pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane. În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate – astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi.

Slujba va putea fi urmărită şi de la distanţă, pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în această zonă.