Decizia privind revocarea lui Vlad Teodor Berbecar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial, relatează Agerpres.

Anterior, premierul Florin Cîţu a anunţat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, în urma căruia au murit şapte oameni, că l-a destituit pe preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vlad Teodor Berbecar.

"Am semnat ordinul prin care l-am demis pe preşedintele ANMCS, care de când a intrat în funcţie nu a mai făcut nicio evaluare şi era în atribuţiile domniei sale să facă evaluări şi în ceea ce priveşte acreditările spitalelor din România. Mai ales că la acest spital din Constanţa avem mai multe nereguli, pe care le-am descoperit în acest moment", a afirmat premierul.

Vlad Berbecar l-a acuzat ulterior pe Florin Cîțu că l-a demis pentru că avea nevoie de un nou țap ispășitor. ”Practic, Florin Cîțu a suspendat vizitele de evaluare din spitale în 15 aprilie 2021, cu o lună de zile înainte ca eu să fiu numit în funcție”, a comentat Berbecar, după ce Cîțu a motivat demiterea sa prin faptul că ”de când a intrat în funcție nu a mai facut nicio evaluare”.