Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Horia Scarlat în funcția de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului. Scarlat este director în Poliția Locală București și este cel indicat de jurnalista Iulia Gârbacea de la Pro TV drept cel care a bruscat-o și a împiedicat-o să filmeze, la Congresul PNL de sâmbătă, luându-i telefonul și aruncându-l de pământ. Vezi în text ce avere declarată are Horia Scarlat, care este și membru al sindicatului polițiștilor ProLex și al Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Incident Congres PNLFoto: Captura video

Decizia premierului Florin Cîțu "privind numirea domnului Horia Scarlat în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului" a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Jurnalista Iulia Gârbacea de la Pro TV l-a indicat pe Horia Scarlat drept cel care a bruscat-o și a împiedicat-o să filmeze la Congresul PNL de sâmbătă.

Potrivit acesteia, un membru PNL "din echipa câștigătoare” i-a luat telefonul cu care filma și l-a trântit de pământ.

  • "Este un domn din echipa câștigătoare deranjat teribil ca filmam intr-o zona in care își dorea sa nu fie ochi de jurnalist. M-a prins de mâna, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ și m-a făcut sa ma învârt pe călcâie.
  • Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriza pentru nimeni ca trăim printre astfel de oameni. M-a surprins însă ca Robert SIGHIARTĂU, sg la pnl și responsabil cu organizarea, a întors spatele și a plecat, la fel cum a făcut și ministrul de interne, Lucian Bode și europarlamentarul Dan Motreanu", a scris ea pe Facebook.

"Înțeleg ca dl este Horia Scarlat, fost consilier general din primarie”, a precizat jurnalista, în comentarii.

Incidentul a fost filmat și de HotNews.ro, iar în imagini poate fi văzut clar Horia Scarlat.

Horia Scarlat i-a răspuns jurnalistei tot pe Facebook, acuzând-o că minte:

  • "Ignorând jignirile acesteia și “bunul simț”, nu pot să spun decât atât: este mincinoasă. Nu a dat nimeni cu telefonul ei de pământ așa cum a afirmat într-o postare (Facebook, a IG.) (...).
  • Probabil în lipsa acestei minciuni jalnice nu ar mai fi atras atenția și altor colegi de presă cu așa “știre senzațională”, de la congresul PNL, completată bineînțeles de comentariile adversarilor politici.
  • Doamna în cauză doar a fost rugată să nu mai filmeze într-o zonă în care nu avea voie să pătrundă, (zona cabinelor de vot), a fost rugată să părăsească zona respectivă, fără jigniri sau altele de acest gen, despre “agresiune” nici vorbă, restul se vede în filmări".

Cine este Horia Scarlat

Horia Scarlat este director în Poliția Locală București. Conform site-ului instituției, el este director executiv la Direcția Contencios Registratură și Logistică.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din luna mai, Horia Scarlat are o casă de 220 de metri pătrați, două apartamente, dintre care unul de 120 de metri pătrați și 5 terenuri intravilane, dintre care unul cu luciu de apă.

El menționeză în declarația de avere și un autoturism Opel Antara cumpărat în 2008, precum și un ceas în valoare de 6.000 de euro, precum și bijuterii, mărci poștale, tablouri și "alte bunuri moștenite", care nu au fost evaluate.

La capitolul conturi și depozite bancare, el a menționat 15.000 de euro și 30.000 de lei. De asemenea, a declarat 975 de acțiuni la SIF Banat-Crișana.

La capitolul datorii, Scarlat a trecut un împrumut de 85.000 de euro de la părinți. El a mai menționat că a primit "dar manual" de la părinți 22.000 de euro.

În ceea ce privește veniturile, el a menționat în declarația de avere un salariu anual brut de 224.212 de lei de la Direcția Generală de Poliție Locală București. Horia Scarlat a încasat, de asemenea, 1.359 de lei pe lună, plus 247 de lei, tot lunar, de la Unitatea Militară 01838/UM 01961.

El a mai trecut în declarația de avere și două spații comerciale închiriate, în Prahova.

În declarația de interese, Scarlat a scris că este membru al sindicatului polițiștilor ProLex, al IPA (International Police Association) și al AORR - Asociația Ofițerilor în Rezervă din România.