​În incendiul de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța au murit 7 pacienți, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode. Reamintim că Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunțase încă de la ora 11.32 că 9 din cei 10 pacienți din ATI și-au pierdut viața, astfel că mai bine de două ore și jumătate s-a știut că sunt 9 victime.

Lucian Bode, ministru interimar al JustitieiFoto: Ministerul Justitiei

Potrivit ministrului de Interne, din cei 7 decedați, 5 au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați.

Precizările lui Bode au venit la aproape două ore și jumătate după anunțul DSU, care preciza că sunt 9 pacienți morți.

Cel care a anunțat că sunt 7 victime, și nu 9, cu puțin timp înainte de ieșirea publică a ministrului de Interne, a fost prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanța, Viorel Teliceanu.

Viorel Teliceanu, care conduce ancheta în acest caz, a explicat pentru HotNews.ro că 5 pacienți au murit la Spitalul de Boli Infecțioase, iar 2 au murit după ce au fost transferați, în urma incendiului, la Spitalul Județean, respectiv Spitalul Militar.

Potrivit procurorului, confuzia s-a produs după ce de la Spitalul Județean Constanța s-a anunțat că 3 pacienți transferați acolo au murit, constatându-se apoi că este vorba despre unul singur.

El a spus că nu toți cei 5 pacienți decedați la Spitalul de Boli Infecțioase au fost găsiți pe paturi, unii dintre ei încercând să ajungă la lift. Nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum, a mai spus procurorul. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanța a mai spus că trebuie reconfirmată identitatea celor 7 victime, urmând să fie recunoscuți de către rude.

Reamintim că DSU a transmis, la ora 11.32, că în incendiu au murit 9 pacienți. De asemenea, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, spunea că în incendiu au murit 9 pacienți și că toți au fost găsiți în paturi.

În Secția ATI în care a izbucnit incendiul erau internați 10 pacienți, iar în tot spitalul se aflau 113 persoane.