Principalele agenţii de presă internaţionale scriu despre incendiul din Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanţa, soldat cu decesul a 9 pacienți. "Sistemul românesc de sănătate se afla sub presiune încă dinainte de pandemia de COVID-19, afectat de corupţie, ineficienţă şi conducere politizată", arată Reuters.

”Un nou incendiu într-un spital din România, soldat cu nouă morţi. Nouă pacienţi au murit într-un incendiu care a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, un oraş situat la malul Mării Negre”, scrie AFP.

Agenția de presă amintește despre incendiul produs la Institutul Matei Balș din București în ianuarie, la două luni de la incendiul de la ATI COVID de la Spitalul Județean Neamț, unde au murit 15 pacienți.

Incendiile precedente soldate cu morţi în spitale din România, un stat membru UE, provoacă îngrijorări cu privire la infrastructura spitalicească îmbătrânită a ţării, scrie și The Associated Press.

După incendiul de la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat la o reformă urgentă şi ”profundă”, pentru ca astfel de tragedii ”să nu se mai întâmple”, notează agenția de presă.

De asemenea, Reuters tratează acest subiect vorbind și despre situația epidemiologică a țării, care joi a înregistrat un nou record de cazuri de COVID, în timp ce în secțiile de terapie intensivă nu sunt locuri. Agenția de presă notează că România înregistrează a doua cea mai mică rată a vaccinării în Uniunea Europeană (UE).

Sistemul românesc de sănătate se afla sub presiune încă dinainte de pandemia de COVID-10, afectat de corupţie, ineficienţă şi de o conducere politizată, mai scrie Reuters.

România are una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, cu un singur spital construit în ultimii 30 de ani și cu medici care au emigrat, subliniază agenţia în acest material, preluat de presa internaţională. (Sursa. News.ro)