Rudele celor 9 pacienţi care au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa s-au adunat în curtea unităţii medicale, unde reclamă că nu primesc informații.

incendiul de la spitalul din Constanta 2Foto: ISU Dobrogea
  • ”Nu poate să moară arsă. E adevărat că era în stare gravă, dar nu este uman să moară arsă. De ce atâta incompetenţă şi nepăsare?”, a afirmat o femeie a cărei mamă a murit în incendiu.

Altă femeie spune că a venit de la Bucureşti să-şi vadă verişoara internată în ATI COVID, conform News.ro: ”Era în stare gravă, dar stabilă”.

Rudele strânse în curtea unităţii medicale cer informaţii şi detalii despre tragedie și reclamă că nu li se spune nimic.

De asemenea, rudele pacienţilor care au fost transferaţi la alte spitale se plâng că nu au primit informaţii şi nu ştiu ce se întâmplă.

Nouă pacienți au murit în incendiul puternic izbucnit la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane, a anunțat DSU.

Conform Ministerului Sănătății, 113 pacienți erau internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, dintre care 10 în secția de Terapie Intensivă.

Toți pacienții sunt transferați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la un spital mobil ISU. Au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.