Premierul Florin Cîțu i-a solicitat vineri secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc un incendiu și mai mulți pacienți au murit, pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme, a anunțat Guvernul. O celula de criză a fost activată vineri la nivelul MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nouă pacienți au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane, a anunțat DSU. Zeci de pompieri intervin pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale.

Raportul controlului din 2020 la secțiile ATI a scos la iveală problemele grave ale spitalelor, inclusiv la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța unde a avut loc vineri un puternic incendiu, în care nouă pacienți și-au pierdut viața.

Mai exact raportul a constatat că:

  • instalatiile electrice se exploatează cu defecțiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor
  • nu funcționează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor

CONSULTĂ AICI RAPORTUL CONTROALELOR DIN 2020 - lista spitalelor cu probleme