​Cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World), ce se desfășoară anul acesta în perioada 10 - 11 noiembrie, online, pe platforma MyConnector, lansează în premieră pentru piața evenimentelor IT&Digital și de business, Scena Smart City.

Se lansează în premieră Scena Smart City, la GoTech World 2021Foto: GoTech World

Odată cu dezvoltarea rapidă a domeniului IT&Digital, corelată cu creșterea aglomerărilor urbane și a necesității imediate de a se lua măsuri radicale în vederea scăderii poluării și a protejării mediului înconjurător, a crescut din ce în ce mai mult interesul global pentru transformarea marilor orașe în orașe inteligente. Acest subiect este unul dintre cele mai dezbătute la nivel global iar, în ultimii ani, preocuparea pentru transformarea orașelor într-unele SMART a devenit prioritară și în România.

“În contextul în care pandemia a adus digitalizarea în prim-plan, iar administraţiile locale au început să câştige fonduri şi să investească mai mult în astfel de proiecte, peste 860 de proiecte şi iniţiative de tip smart city se află acum în lucru la nivelul întregii ţări, dintre care 124 de proiecte sunt în oraşe, în timp ce 69 sunt dezvoltate în 59 de comune din România”, spune Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, partenerul de conținut alături de care GoTech World organizează conferințele și dezbaterile ce se vor desfășura pe noua scenă Smart City.

Printre subiectele ce vor fi dezbătute pe scena Smart City se numără: mijloacele și sistemele inteligente de transport public și privat din cadrul marilor orașe, subiect abordat atât la nivel global, cât și local; energia regenerabilă din cadrul orașelor (construcții, rețeaua energetică, utilități, reziliență); mobilitatea urbană vs dezvoltarea durabilă a orașelor SMART; cum poate îmbunătăți viața comunității un oraș SMART, sau cum pot schimba tehnologia și automatizarea, în mai bine, sistemul operațiunilor civice (iluminatul public, distribuția de apă curentă, colectarea deșeurilor, intervențiile de urgență).

“Orașele Inteligente sunt susținute atât de infrastructură și servicii, cât și de niște locuitori și angajați conectați și bine pregătiți să interacționeze cu fluxurile digitale, pentru a elimina întârzierile și dificultățile în accesarea serviciilor. Lider global în domeniu, ASUS vine în întâmpinarea companiilor ce vor să joace eficient pe scena SmartCity cu un portofoliul complet de sisteme end-point cu performanță și securitate la nivel enterprise. Ușor de integrat în rețele informatice diversificate – dotate cu Windows sau Chrome OS, cu conectivitate de ultimă oră și respectând standarde militare privind rezistența și durabilitatea – aceste echipamente hardware sunt însoțite de soluții ce permit managementul centralizat la nivelul instituțiilor (companii, administrație, instituții de învățământ etc)”, susține Bogdan Ivașcu – Country Manager ASUS România, partenerul scenei Smart City.

Subiectele ce vor fi dezvoltate pe noua scenă vor fi prezentate de către specialiști și experți internaționali și locali în tehnologiile Smart City.

Printre aceștia se numără Sameer Sharma, Global GM (Smart Cities & Transportation) pentru IOT Solutions la Intel, un lider mondial în ecosistemul IOT/ AI, cu peste 20 de ani de experiență în acest domeniu.

Sameer conduce o echipă internațională ce dezvoltă noi modele de afaceri pentru Intel, modele aplicate cu succes în întreaga industrie ce joacă un rol esențial în implementarea soluțiilor pentru dezvoltarea orașelor inteligente din întreaga lume. Aceste soluții includ transportul inteligent, AI / Video, monitorizarea calității aerului și iluminarea inteligentă. În cadrul conferinței online din cadrul GoTech World, Sameer va prezenta cum tehnologiile IoT, AI, edge computing și 5G pot facilita dezvoltarea transportului inteligent și a mobilității durabile, într-un oraș inteligent.

Conferințele ce vor avea loc pe Scena Smart City din cadrul GoTech World se adresează, în special, autorităților publice, autorităților publice locale, guvernanților, ONG-urilor, dar si tuturor antreprenorilor sau freelancerilor care dezvoltă sau doresc să dezvolte afaceri în domeniul Smart City.

Participarea la GoTech World se face pe baza unui bilet de acces ce poate fi achiziționat direct de pe www.online.gotech.world. În funcție de beneficiile pe care le primește un participant, există trei categorii de bilete: Standard Pass (49 EUR), Standard+ Pass (99 EUR) și PRO Pass (119 EUR). Până pe 27 octombrie, două categorii de bilete au un preț special: Standard+ Pass 79 EUR și PRO Pass 99 EUR.

Parteneriat media