Fiul unui transportator român din Bistriţa-Năsăud a fost răpit și torturat, în Spania, de către o grupare de traficanți de droguri albanezi, conform Poliției Române, care anunță că tânărul a fost eliberat de poliţişti în urma unei acţiuni de amploare. Anchetatorii spun că tânărul de 28 de ani a fost răpit pentru că peste 300 de kilograme de droguri nu ar fi ajuns la destinaţia dorită de albanezi și încearcă să stabilească dacă firma tatălui său este sau nu implicată în traficul de droguri.

Captura cannabisFoto: DIICOT

Poliția Română a anunțat joi că, în urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, în 30 august a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole un român de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate. El a fost eliberat în 1 septembrie.

În acest dosar penal se fac cercetări atât pentru lipsire de libertate, cât și pentru trafic de droguri.

Anchetatorii spun că la începutul lunii august un bărbat din Năsăud, administrator al unei firme de transport internațional, a mers în Spania, împreună cu fiul lui de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri care nu ar fi ajuns la destinație. Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor. În 17 august, bărbatul a sesizat autoritățile române.

În timpul captivității, tânărul ar fi fost bătut de către cetățenii albanezi.

Conform sursei citate, în urma anchetai s-a mai stabilit că, anterior datei de 4 august, un bărbat de 49 de ani, șofer la firma de transport, ar fi primit, în timp ce se afla în Spania, 700 de kilograme de cannabis pentru a le transporta în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar șoferul ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer de la aceeași firmă de transport, un bărbat de 42 de ani. Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost descoperit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kilograme ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani, conform Poliției Române.

În 24 august, bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița, iar la locuințele lui au fost făcute percheziții.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole.

"Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc", mai precizează Poliția.