În Sectorul 6 a fost confirmat un focar de pestă porcină, a anunțat primarul Sectorului 6. Prefectura Capitalei a anunțat, la rândul său, deciziile luate: "Toate porcinele din localitate să fie ţinute închise în curte, fără acces la păşunat".

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectura Capitalei a anunțat că în urma ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Bucureşti a fost aprobat "un plan de măsuri pentru eliminarea focarului de pestă porcină în Sectorul 6":

  • "Toate porcinele din localitate se vor ține închise în curte, fără acces la păşunat şi bălţi, pentru a împiedica venirea în contact a porcinelor domestice cu animalele sălbatice.
  • Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porcinele din curtea proprie vor fi anunţate fără întârziere medicului veterinar din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti.
  • Toate cazurile în care cadavrele de porcine sunt descoperite în locuri publice se comunică fără întârziere DSVSA Bucureşti, a mai dispus Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucureşti.
  • Până la clarificarea situaţiei sub aspect epidemiologic din exploataţia non-profesională în care a fost confirmată pesta porcină africană se interzice organizarea pe teritoriul Municipiului Bucureşti de pieţe, târguri sau expoziţii de păsări şi animale".