„Sunt stupefiat de declarațiile de ieri și de astăzi ale ministrului Câmpeanu! Se miră că am ajuns la 6 la mie și vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”, a reacționat miercuri fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

„Casa arde! Când casa arde, protejezi viața oamenilor conform planului de evacuare și încerci să stingi focul. NU te apuci să schimbi planul de evacuare, NU te arăți surprins că focul e la ușă și cu siguranță nu te întrebi ce e mai convenabil electoral pentru tine, șeful sau partidul tău!”, a spus Voiculescu.

Autoritățile vor discuta posibilitatea eliminării pragului de infectare de 6 la mia de locuitori prevăzut în ordinul comun la care școlile dintr-o localitate trec în online, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar, pentru că vineri e ziua în care anunțăm scenariul de funcționare a școlilor, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim cei din educație, dacă și cei din sănătate sunt de acord, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor si scolile deschise până la aparitia unui număr de cazuri”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe pe tema vaccinării.