Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu cere conducerii Digi 24 să îl dea afară pe Cosmin Prelipceanu, după afirmația acestuia potrivit căreia școala ar trebui "să-i scape pe copii de părinții lor”.

Daniel Funeriu Foto: Arhiva personala

Funeriu spune că o astfel de declarație este "dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media".

Mesajul postat pe Facebook de către fostul ministru al Educației:

  • "Solicit conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021 că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.
  • La previzibila întrebare de heităreală <>, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității.
  • PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se".

O discuție despre situația școlilor în pandemie a luat o cu totul altă turnură marți seară, în emisiunea Digi 24, moderată de Cosmin Prelipceanu, în care era invitat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În momentul în care ministrul vorbea despre promovarea campaniei de vaccinare în rândul părinților, Cosmin Prelipceanu l-a întrerupt susținând că școala ar trebui "să-i scape pe copii de părinții lor”. Când Sorin Cîmpeanu a spus că nu poate fi „părtaș la o astfel de afirmație”, moderatorul a insistat spunând "ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

Mai jos dialogul:

  • Prelipceanu: Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte
  • Cîmpeanu: Din păcate...
  • Prelipceanu: N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala
  • Cîmpeanu: Nu pot să fiu părtaș la această afirmație
  • Prelipceanu: Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple.