În ziua în care s-au stabilit dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură depusă de PSD, iar USR-PLUS a anunțat că o votează, Florin Cîțu postează pe Facebook un citat motivațional. Postarea vine la câteva ore distanță de plecarea sa din conferință de presă, după doar 3 minute.

Florin CituFoto: AGERPRES
  • "Dacă ți-ai propus să fii plăcut, ai fi pregătit să faci orice compromis în orice moment, și nu ai realiza nimic" - Margaret Thatcher.

Este citatul postat de premier pe Facebook, marți seară.

Conducerea Parlamentului a decis marți să supună la vot moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Aceasta va fi citită joi și dezbătută și votată săptămâna viitoare, marți. În același timp, Biroul Permanent Reunit a decis să nu stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Prin abținere de la vot în ședința Biroului Permanent Reunit, PSD și PNL au reușit să amâne din nou dezbaterea moțiunii de cenzură a USR-PLUS și AUR, în ciuda deciziei Curții Constituționale.

USR-PLUS și AUR au anunțat public că, indiferent care moțiune va intra la vot la plen, o vor vota.

Astfel, matematica parlamentară arată că există o majoritate politică în acest moment pentru înlăturarea Guvernului Cîțu.

Ulterior, Florin Cîțu a anunțat, la finalul ședinţei BEx al PNL, că Partidul Național Liberal rămâne deschis colaborării cu USR-PLUS până în momentul în care această formaţiune va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. "Vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moţiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR", a anunțat Cîțu, precizând că aceasta este decizia partidului.

Liderul PNL a refuzat să răspundă altor întrebări, afirmând de fiecare dată că decizia PNL este aceea de a rămâne deschis colaborării cu USR PLUS până la momentul în care această formaţiune va vota o moţiune de cenzură împotriva Executivului.

Deranjat de întrebările jurnaliștilor, Florin Cîțu a plecat din conferința de presă, după doar 3 minute.

Guvernul a transmis apoi precizări, susținând că Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști.