​Demonstrații sportive de mare clasă făcute în locuri încărcate de semnificații culturale și turistice. Așa poate fi descrisă acțiunea „Ora deschisă de sport”, care face parte din Proiectul WoW Europe, și s-a desfășurat simultan în România și în cele 9 țări partenere - Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia. În România, au fost făcute demonstrații de atletism, aikido, baschet 3x3, gimnastică aerobică, haltere, judo, karate, kempo, kickboxing, lupte, lupte arhaice, pangration, scrimă și tenis de masă în locuri precum Cascada Șopot și Lacul Surduc, Palatul CEC din București, Sighetul Marmației sau Conacul Marghiloman din Buzău.

Kempo Cascada ȘopotFoto: Wow Europe

Un vis frumos, devenit realitate: am avut, în aceeași zi, demonstrații sportive în București și în județele Timiș, Maramureș și Buzău. Zeci de fotografi și cameramani profesioniști, ajutați de 3 drone, au lucrat la foc continuu și au reușit să surprindă, în imagini și filmări spectaculoase, acest regal al sportului, culturii și turismului. Totul se va materializa într-un album foto și un film al Proiectului European WoW Europe”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport - inițiator al Proiectului WoW Europe.

În România, „Ora deschisă de sport” s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT) - Turism Timiș, respectiv cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), astfel:

Baschet 3 x 3 - la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cu participarea cluburilor CS Dunk Timișoara (logistică), CS Sport Star Timișoara, CSȘ Bega Timișoara și B.C. „U” Oradea.

Kempo - la Cascada Șopot, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Moșnița.

Tenis de masă - Lacul Surduc (pe un catamaran și pe mal), cu sportivi de la ACS Dumbrăvița.

Scrimă, Kickboxing și Lupte - la Colonada Imperială Buziaș, cu sportivi de la CSU Politehnica Timișoara și ACS Floreta Timișoara (scrimă), respectiv C.S Phoenix Buziaș (Kickboxing și Lupte).

Atletism - pe Transluncani, cu CSC Moșnița.

Aikido - la FTMB–Tehnic Club, cu Asociația Club Kiai.

Karate - la Școala Gimnazială Ferdinand I (Asociaţia Ecologie-Sport-Turism AEST), la Teatrul Naţional din București (ACS Kyokushin Wolf Spirit), Clubul Sportiv Jissen Do (ASC Jissen Do), sediul FTMB – Tehnic Club (ASC Kame Karate), Conacul Marghiloman din Buzău (FRFK - ACS Shin-Do Buzău).

Judo - FTMB –Tehnic Club (CSȘ 1, București).

Pangration - FTMB-Tehnic Club (Federația Română de Pangration Athlima).

Kickboxing - Palatul CEC (Federația Română de Freestyle Kickboxing FRFK, prin ACS Green Dragon), Palatul Parlamentului (FRFK, prin FRFK - ACS Impact), CS Real GYM (FRFK - CS Real GYM), Conacul Marghiloman (ACS Criss Ryu Buzău), Sighetul Marmației (FRFK - ACS Ultimate Kickboxing).

Haltere, calistehnics și gimnastică aerobică - Mausoleul din Parcul Carol (Asociația The Forge Spirit)

În weekend, FTMB a inițiat de asemenea demonstrații de lupte arhaice în fața Muzeului Național de Istorie a României (Grupul de Reconstituire Istorică Nokors) și de dansuri populare (Asociația Doina Bucureștiului) - pe Insula Trandafirilor din Parcul Regele Mihai I al României.

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.”