​Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, are COVID-19, a anunțat luni Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care precizează că IPS Calinic nu este spitalizat.

IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și RădăuțilorFoto: AGERPRES

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis luni precizări după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora IPS Calinic ar fi internat în stare gravă, fiind intubat.

Conform sursei citate, IPS Calinic nu este spitalizat, ci "urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului COVID-19".

Arhiespiscopia precizează că IPS Calinic nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a precizat pentru Suceava News că IPS Calinic a stat două săptămâni în carantină, în acea perioadă fiind și internat câteva zile.

Sursa citată reamintește că în 17 septembrie părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților, a murit în urma complicațiilor suferite după ce a fost confirmat cu COVID-19. Părintele David a murit la vârsta de 47 de ani.

IPS Calinic a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în iulie 2020, după decesul Arhiepiscopului Pimen, infectat cu coronavirus.