Rata de infectare în București a trecut de 4, sâmbătă, după ce cu o zi în urmă a fost 3,77, au anunțat reprezentanții Prefecturii Capitalei.

Coronavirus in RomaniaFoto: Freepik

Sâmbătă, rata de infectare în Capitală a ajuns la 4,1.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ceea ce înseamnă că este obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

Măsurile au intrat în vigoare în urma deciziei luate vineri de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Rata de infectare în Capitală a trecut de 3 la mie miercuri, 22 septembrie, la ora 10.00, însă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit abia vineri pentru a decide noile restricții.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente private se poate face doar pe baza certificatului verde COVID. Obligativitatea certificatului COVID a fost introdusă de Guvern în urmă cu o săptămână, printr-o hotărâre.

Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.