Poliţia Română anunţă, vineri, că are în dotare 3.174 dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi, fiind demarată procedura de achiziţie pentru alte 8.333, scrie news.ro.

PolitiaFoto: Politia Romana

Poliţia Română a făcut, vineri, precizări cu privire la dispozitivele cu sistem de operare Android pe care le deţine instituţia pentru verificarea certificatelor verzi. ”La nivelul Poliţiei Române, s-a realizat o analiză, din care a reieşit că, la acest moment, există 3.174 de astfel de device-uri, pe care se pot face verificările necesare, conform noilor reglementări legale în vigoare. De asemenea, din această analiză, a reieşit faptul că necesarul, suplimentar faţă de stocul existent, este de 8.333 de astfel de aparate”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că s-au demarat deja procedurile de dotare a poliţiştilor cu aceste device-uri, astfel încât aceştia să pună în executare măsurile legale în vigoare.

Sindicatul Europol a anunţat, joi, că poliţiştii de ordine publică nu pot verifica certificatele verzi ale persoanelor, neavând în dotare telefoane de serviciu sau tablete cu sistem de operare Android. În plus, sindicaliştii atrag atenţia că administratorii diferitor localuri nu au calitate de operatori de date cu caracter personal şi acuză Guvernul de populism.