În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.239 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, au transmis vineri reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În București sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 2 paturi libere la acest moment, mai spun autoritățile.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se mai arată în comunicat.

Situația paturlori ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor -1

București-2

Cluj-3

Constanța-1

Covasna - 1

Dolj-4

Harghita-2

Mureș-2

Sibiu -5

Timis-2