Să iei parte la construcția politicilor europene e ca și cum ai pregăti o pizza împreună cu foarte mulți oameni: fiecare vrea ingrediente diferite. E la fel și în cazul Uniunii Europene. Vrei diversitate? O planetă sănătoasă? O democrație puternică? Sau altceva?

Fii parte din schimbare!Foto: Parlamentul European

Acum avem ocazia de a ne implica și de a ne împărtăși ideile pentru a construi o Europă mai bună. Pentru ca vocea ta să fie auzită, UE te invită să participi la consultările Parlamentului European cu tinerii și să transmiţi mai departe ideile tale pe youthideas.eu.

Sursa video: Parlamentul European

Dacă te interesează viitorul tău in Europa și ai o propunere despre cum pot fi combătute știrile false, discursurile de incitare la ură în online sau despre cum pot fi gestionate schimbările climatice aici este locul tau :) Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei.

Îți poți înscrie ideile referitoare la orice subiect pe care tu, ca cetățean european, îl consideri important pentru dezvoltarea Europei, pe youthideas.eu. După ce ți-ai împărtășit ideea pe site, alți utilizatori care sunt de aceeași părere cu tine îi pot da “Like” sau o pot comenta. De asemenea, platforma îți pune la dispoziție resursele necesare în cazul în care vrei să citești mai multe informații despre un anumit subiect care te interesează.

O echipă formată din tineri editori vor analiza toate ideile și le vor alege pe cele mai populare dintre ele pe care ulterior le vor prezenta la European Youth Event (EYE2021) pe 8 și 9 octombrie, unde vor fi votate cele mai de impact idei și apoi discutate în cadrul Conferinței privind viitorul Europei.

Fii parte din schimbare! Intra pe youthideas.eu și arată viziunea ta privind Europa lumii întregi!

Articol susținut de Parlamentul European​