Doar câțiva dintre polițiștii testați pentru noua structură din IGPR, Direcția Pregătire Profesională, au trecut probele, la Educație fizică și autoapărare nefiind niciun promovat din toată țara, iar la trageri doar doi promovați, acuză Sindicatul Europol.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Situație fără precedent în Poliția Română. După ce a fost anunțată cu surle și trâmbițe noua structură din cadrul IGPR, Direcția de Pregătire Profesională, a venit rândul inspectoratelor de poliție să nominalizeze „specialiști” pentru cele 4 segmente: conducere defensivă, instrucția tragerii, educație fizică și autoapărare și tactică polițienească”, spun sindicaliștii.

Aceștia spun că se fac ”combinații” la nivelul Inspectoratelor de Poliție județene, fiind nominalizați în noua structură ”pile și apropiați ai inspectorilor șefi”.

Spre surprinderea noastră, îndrumările primite au fost complet ignorate de unii inspectori șefi și după această ședință.

”Astfel La IPJ Constanța, cu toate că existau 3 agenți de poliție care au absolvit cursul de conducere defensivă și dețineau atestat, inspectorul șef și-a menținut nominalizarea unui ofițer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu știe să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier”, acuză sursa citată.

Aptitudinile celor propuși pe cele patru specialități, la nivelul celor 41 de județe, au fost testate săptămâna aceasta la Școala de la Câmpina, rezultatele fiind următoarele, potrivit sindicaliștilor:

  • ”Conducere defensivă – doar 6 polițiști au promovat probele. De precizat că ofițerul de la serviciul rutier Constanța a picat cu brio, iar ceilalți 3 agenți care dețineau atestat nici măcar nu au fost întrebați dacă vor să îndeplinească atribuțiile acestei funcții.
  • Instrucția tragerii – doar 2 polițiști au promovat probele;
  • Educație fizică și autoapărare – 0 (ZERO) polițiști au promovat probele;
  • Tactică polițienească – doar 9 polițiști au promovat probele;”

”În continuare, cel mai probabil, posturile rămase vacante vor fi scoase la concurs din sursă externă, cu toate că avem în sistem agenți de poliție care au rezultate de excepție obținute la nivelul unor competiții internaționale.

Niciunul dintre aceștia însă nu a fost întrebat de sănătate și se pare că nici pe viitor se dorește promovarea acestor colegi.

Sindicatul EUROPOL a transmis inspectoratelor de poliție județene propuneri însoțite de CV-urile colegilor care ar putea îndeplini cu brio aceste funcții și vom reveni cu o solicitare către conducerea IGPR, ca anterior scoaterii acestor posturi la încadrare directă, să se organizeze un concurs de TCO, mai transmite Sindicatul Europol.