Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) fac, joi, nouă percheziţii în judeţele Maramureş şi Satu Mare, inclusiv la imobile ale unor poliţişti de frontieră de la Petea şi la clădiri ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, într-un dosar în care mai mulţi poliţişti de frontieră sunt suspectaţi că au cerut şi au primit de la şoferi sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul unor pasageri care veneau în România din ţări de unde se impunea carantina. Un poliţist de frontieră a fost prins în flagrant când primea 200 de euro pentru ca mai multe persoane să nu fie plasate în carantină.

Bancnote euroFoto: pxfuel.com

Potrivit DGA, au loc 9 percheziții în judeţele Satu Mare şi Maramureş, la locuințele unor poliţişti de frontieră din Sighetu Marmaţiei - S. P. F. Petea, precum şi la alte persoane, dar şi la Poliția de Frontieră Petea.

Conform sursei citate, în acest dosar penal s-a colaborat inclusiv cu autorităţile maghiare, iar infracțiunile sunt luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals informatic, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind vizați poliţiști de frontieră cu funcţii de execuţie.

Anchetatorii spun că aceștia au cerut și primit, direct sau prin intermediul șoferilor unor mijloace de transport în regim international, sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se întorceau din ţări ce impun măsura carantinării la intrarea în România.

Tot joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din judeţul Satu Mare, ofiţerii DGA au prins în flagrant un poliţist de frontieră în timp ce primea 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

Conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei a transmis, conform News.ro, că se "dezice de lucrătorii instituţiei care încalcă legea, iar în funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri".