Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

​DOCUMENT Carantină de noapte în weekend în zonele cu rată de infectare de peste 6. Sunt exceptate persoanele vaccinate / Lista restricțiilor decise de CNSU - UPDATE

de I.H.     HotNews.ro
Joi, 23 septembrie 2021, 12:27 Actualitate | Esenţial


carantina de noapte
Foto: Facebook
Carantina de noapte va fi instituită în weekend în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie și pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidență a cazurilor COVID-19 de peste 7,5 conform deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00. În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Certificatul verde COVID rămâne în vigoare în zonele cu rată de infectare de peste 3 la mie, iar pentru copii va fi obligatoriu de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum este acum.

UPDATE 13.30: Guvernul a adoptat Hotărârea cu noile restricții decise de CNSU.

Principalele modificări decise joi de către autorități:
 • Introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.
 • Creșterea vârstei până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
 • Creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
 • Creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5:00-18:00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
 • Delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
Hotărârea de Guvern, adoptată în baza deciziei CNSU, intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Redăm integral decizia adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 • Art.1 - (1) Se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepții:
 • a)deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;
 • b)deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 • d)deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 • e)deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 • (2) Măsura prevăzute la alin. (1) nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.
 • Art.2 - Se propune ca de la interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, pentru intervalul orar 20,00-5,00 să se introducă o nouă excepție pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19.
 • Art.3 - (1) Se propune limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 • (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 • (3) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.
 • Art.4 - Se propune creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
 • Art.5 - Se propune ca în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28339 vizualizari

 • +25 (33 voturi)    
  Sintagma ”carantină de noapte” face toți banii :) (Joi, 23 septembrie 2021, 12:33)

  Harald [utilizator]

  Nu mai sunt necesare niciun fel de dezbateri sau argumente. ”carantină de noapte” spune totul :)
  • +14 (32 voturi)    
   acest OUG e ILEGAL si incalca Constitutia (Joi, 23 septembrie 2021, 13:46)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   Daca va fi cineva AMENDAT pe baza acestui OUG trebuie facuta contestatie in instanta pt ca Justitia si CCR sa constate ILEGALITATEA acestui OUG discriminatoriu

   PNL nu poate sa va restranga drepturile si libertatile incalcand Constitutia.
   • +6 (12 voturi)    
    e clar.. (Joi, 23 septembrie 2021, 16:54)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    .. ma duc sa ma vaccinez. cati mici se mai dau?
   • 0 (14 voturi)    
    lol (Joi, 23 septembrie 2021, 17:12)

    BEBE320 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    ai gandit mult la asta? Discriminatoriu ar fi sa aplici aceleasi restrictii si pentru vaccinati. Presupun ca tie ti se pare discriminatoriu ca nu dam carnet de sofer orbilor
    • +3 (11 voturi)    
     "lol" degeaba, asta nu te face mai destept (Joi, 23 septembrie 2021, 17:37)

     IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui BEBE320

     Are dreptate, Comparatia ta este stupida, omul vorbeste despre drepturi si libertati, nu despre conducerea unui autoturism.
     Stiu ca in Romania unii isi inchipuie ca au"dreptul" de a conduce un autoturism, "dreptul" de a avea un loc de parcare, etc., dar nu e deloc asa, aceste "drepturi" nu exista dpdv juridic...
    • +5 (19 voturi)    
     Daca nu esti oaie, ai putea gandi (Joi, 23 septembrie 2021, 18:02)

     Sympa [utilizator] i-a raspuns lui BEBE320

     Si care-i diferenta?

     Si ziua, si noaptea atat vaccinatii cat si nevaccinatii transmit la fel de usor virusul. Ba, am putea spune ca vaccinatii transmit mai cu spor, multi fiind asimptomatici.
     Deci discriminarea asta, intre vaccinati si nevaccinati, NU are niciun efect in reducerea pandemiei; vrea doar sa penalizeze lipsa de obedienta a celor care n-au fost oi si care n-au crezut in "stiinta" lui Citu. Restu-s vorbe.
  • +2 (6 voturi)    
   Da (Joi, 23 septembrie 2021, 15:51)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Harald

   Se tine patruzeci de minute, noaptea.
   • +8 (16 voturi)    
    Atata timp cat vaccinatii pot fi purtatori (Joi, 23 septembrie 2021, 17:46)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui aniod

    ai virusului de unde logica asta IDIOATA?
    De unde grija asta pentru nevaccinati???
    Daca nu vor sa se vaccineze e problema lor, credeti ca nu vor mai trai platitorii de impozite??
    Vreti sa aveti grija de ei cu forta???

    Daca va pasa de poporul asta faceti crese si gradinite, ca trebuie sa-si dea copiii la gradinite si crese particulare pe 2000 lei per luna...

    Parca sunteti DUSMANII ACESTUI POPOR !

    DEMISIA iOHANIS, cATZU SI aRAFAT!...
    App sunt vaccinat, dar iubesc corectitudinea si urasc nemernicia.
 • +21 (45 voturi)    
  Logica (Joi, 23 septembrie 2021, 12:35)

  noi2013 [utilizator]

  Vaccinatii pot circula noaptea, dar cei testati negativ nu.... in schimb ziua la restaurant este ok si cu unii si cu altii......
  • +12 (24 voturi)    
   Virusul stie (Joi, 23 septembrie 2021, 13:21)

   Publius Covidius Naso [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Cat e ceasul si nu se transmite.
  • -6 (20 voturi)    
   Doar cu certificat si test (Joi, 23 septembrie 2021, 14:09)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Daca iti faci test si nu esti vaccinat, intri pe riscul tau, vaccinati transmit covid. Nu inteleg care e problema! De ce nu te ai vaccinat? Scopul masurilor e sa faca lumea sa se vaccineze, nu sa i fereasca pe nevaccinati de covid, ca nu pot fi si asa si cu sufletu 'n rai!
   • +7 (11 voturi)    
    problema e logica si legalitatea (Joi, 23 septembrie 2021, 16:18)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

    Noaptea este permisa numai circulatia vaccinatilor, nu si a testatilor dupa cum este formularea

    Vaccinarea nu trebuie facuta pe baza de masuri, ci pe o necesitate medicala.
    • 0 (4 voturi)    
     Credeam ca daca e cu (Joi, 23 septembrie 2021, 17:37)

     Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

     ''certificat verde'' sunt si ei inclusi. Nu mai incercati sa minimalizati (si cel de jos) pandemia, pt multi e un cosmar. Eu am avut covid doar cu nas infundat vreo 2 zile si tot m am vaccinat, asa, ca...o poate face toata lumea. E singura sansa sa transformam un rahat de virus intr un virus de raceala mai repede. Sau poti face si covid, e tot aia. Eu am facut, nu mai sta pe ganduri, ca nu ti mai trebuie vaccin sau test dupa aia (ma rog, cum ti-o fi norocul).
   • +4 (16 voturi)    
    Sper ca asta e una dintre glume (Joi, 23 septembrie 2021, 16:59)

    time_traveler [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian1979c

    Pentru ca altfel inseamna ca nu mai conteaza pandemia, sanatatea populatiei sau protejarea celor vulnerabili. Vaccinarea se pare ca e un scop in sine si trebuie inoculata prin orice mijloace majoritatea populateiei. Mai ales, daca se poate, cu un vaccin ARNm (a se vedea recomanadrile pt booster shot)
    • +3 (9 voturi)    
     Aici bine ai chitit-o (Joi, 23 septembrie 2021, 17:38)

     Vaka [utilizator] i-a raspuns lui time_traveler

     "nseamna ca nu mai conteaza pandemia, sanatatea populatiei sau protejarea celor vulnerabili"

     In realitate nu au contat niciodata, pentru nici un politician. de azi si de ieri, din Romania sau de aiurea.
  • 0 (0 voturi)    
   da (Joi, 23 septembrie 2021, 16:44)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   pentru ca cei nevaccinati se pot infecta
  • 0 (4 voturi)    
   poliția nu e (Joi, 23 septembrie 2021, 17:40)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   prezentă în cursul zilei în traficul din București. O să fie noaptea? Ca să-i verifice pe oameni care a ieșit cu certificat și care nu?
 • +20 (44 voturi)    
  mda (Joi, 23 septembrie 2021, 12:38)

  uman [utilizator]

  totul dupa ureche, dupa cum bate vantul....
  unde vor merge vaccinatii dupa ora 18.00, daca totul se inchide la ora 18.00? doar la plimbare, in parc sau in vizita...
  aberant - inchideti economia, ca virusii umbla numai noaptea...
  si nu cumva sa discutati oficial despre faptul ca si vaccinatii se imbolnavesc si transmit, nu, sa fie secret sau conspiratie...
  congresu' pnl e pregatit si sigur, da, e ok cu 5000 de oameni aparent certificati, nu? cum dracu numai congresul vostru de politruci se poate tine acum cand cazurile cresc, dar in rest pregatim iar inchiderea economiei, cand si asa totul se duce de rapa - ce se mai aude cu smecherii din energie? totul ok, banu bine, fraierii saracesc, totul ok, nu?
  scolile? asteptam sa se inchida, e o chestiune de zile doar. dar nu cumva sa testati - si da, inclusiv persoanele vaccinate. lasati-o asa, ca merge.
  • -6 (24 voturi)    
   vaccinatii (Joi, 23 septembrie 2021, 14:00)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui uman

   se imbolnavesc si transmit intr o mult mai mica masura.
   • +3 (9 voturi)    
    Studiile incerte (Joi, 23 septembrie 2021, 16:09)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Acest lucru nu este stabilit clar pe perioade mai lungi de timp.
 • +5 (33 voturi)    
  Bravo! (Joi, 23 septembrie 2021, 12:40)

  Mazeta [utilizator]

  Guvernul Cîțu a reușit ceea ce puțin credeau că este posibil: să impună utilizarea certificatului UE și totodată să lase pe toată lumea să circule pe străzi, sub un motiv sau altul.
 • -12 (22 voturi)    
  reducerea consumului de energie (Joi, 23 septembrie 2021, 12:40)

  alxxx [utilizator]

  Toate masurile anit-covid sunt pentru reducerea consumului mondial de energie, in special petrol si gaze (care sunt pe terminate la nivel mondial). Covid e doar o scuza care sa reziste in fata unor potentiale actiuni in justitie pentru drepturile omului / libera circulatie. Deci problema reala e mult mai grava decat gripa chinezeasca - nu mai este detul petrol pt intreaga populatie mondiala
  • +9 (15 voturi)    
   Petrol este, dar oamenii trebuie să fie săraci (Joi, 23 septembrie 2021, 14:08)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui alxxx

   și dependenți de stat, despre asta e toată povestea.

   În Marea Britanie n-a fost niciodată comunism, dar în 1948 au făcut naționalizări mai severe decât în România. Exact același lucru se organizează și acum, o lume în care oamenii să fie total dependenși de stat și să accepte orice abuzuri ale statului.
 • +18 (34 voturi)    
  . (Joi, 23 septembrie 2021, 12:43)

  v.dela [utilizator]

  bai, gata. ce document, ce obligatoriu, ce lockdown?? m-am vaccinat, am certificat, dar si daca nu as avea, e treaba mea ce fac. am inteles cand nu se stia care este faza, dar deja cei care vor sa se protejeze o fac, cei care nu, nu...
  nu exista dreptul de a mai interzice ceva. campanii de vaccinare, campanii de informare, deschideti statul pentru oameni...
  • +9 (9 voturi)    
   Certificatul verde (Joi, 23 septembrie 2021, 17:14)

   Vasile [utilizator] i-a raspuns lui v.dela

   „Impunerea unor reguli cu 'green pass' în anumite locuri este necesară doar pentru a face presiuni asupra publicului să se vaccineze şi nu din motive medicale, a declarat duminică ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, înaintea şedinţei săptămânale a Cabinetului”. „Treaba este, vă spun, problema noastră este că oamenii nu se vaccinează. Trebuie să-i influenţăm puţin; altfel, nu vom ieşi din această [situaţie de pandemie].” „Există un fel de universalitate a sistemului „green pass”, altul decât la mall-uri, unde cred că ar trebui impus, [pentru că] acum este clar că nu se aplică nicăieri”, a spus el. Microfon deschis si preluare in direct la un post de televiziune pe canal 12. Deci? De ce nu se recunoaste oficial ca cel vaccinat poate transmite virusul liber de la stapanire sa infecteze pe altii?
 • 0 (38 voturi)    
  Ar fi trebuit sa se mearga mai departe (Joi, 23 septembrie 2021, 12:47)

  winston_smith [utilizator]

  Cu relaxarea. E ok si asa, vor circula dupa 20 deopotriva vaccinati si nevaccinati, eu unul, nevaccinat, asa voi face. Practic carantina de noapte ramane ca si alte masuri, doar pe hartie. Desi e discriminare pe fata, in teorie.
  • -3 (21 voturi)    
   bineinteles ca asa vei face (Joi, 23 septembrie 2021, 13:42)

   clam [utilizator] i-a raspuns lui winston_smith

   doar esti un daco vero, mare ilegalist si rebel fara cauza. daca primeai vreo amenda usturatoare pana acum, ti se inmuia imediat spiritul rebel, te transformai in oita cuminte. voi de fapt vreti sa va validati masculinitatea lipsa si v-ati prins ca asa puteti s-o ardeti eroic, ca de fapt nu va face nimeni nimic. la vreo revolutie pe bune, dadeati imediat bir cu fugitii. dar acum e sansa voastra... ce daca mai mor oameni, important e sa te simti tu barbat, ca probabil altfel e mai greu...
 • -10 (46 voturi)    
  In sfarsit (Joi, 23 septembrie 2021, 13:16)

  Alex S [utilizator]

  Asa da. In sfarsit o decizie coerenta! Poate asa se mai vaccineaza unii.
  • +11 (19 voturi)    
   Vaccinarea (Joi, 23 septembrie 2021, 13:25)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

   trebuie sa se faca din motive medicale, acolo unde se justifica, nu ca sa umblam noaptea pe strazi
  • +2 (10 voturi)    
   Plina de coerenta (Joi, 23 septembrie 2021, 13:25)

   Publius Covidius Naso [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

   Si de logica.
  • +5 (31 voturi)    
   coerenta? poate imbecila (Joi, 23 septembrie 2021, 14:55)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

   Atat timp cat vaccinatii se infecteaza si transmit, unde e coerenta?

   BIne, probabil esti d-ala care crede ca vaccinul imunizeaza si este o mantie invizibila covid repelent. Vaccinul te ajuta sa treci mai usor prin boala CAND o vei face, inteligento
 • -7 (7 voturi)    
  da, sigur (Joi, 23 septembrie 2021, 13:36)

  clam [utilizator]

  ca si masca obligatorie in spatiile inchise... si in toate magazinele vanzatorii sunt cu masca in barba, taximetristii nu mai zic, oamenii in transportul public.... n-o sa verifice nimeni, cum nu se verifica nimic nici acum, desi acum ar fi usor de dat amenzi, ca il vezi pe ala ca nu poarta masca. si crede cineva ca se vor face controale dupa qr code? o sa faca politia locala sau cum? buna gluma. sau nu, se bazeaza pe inteligenta si bunul-simt al antivaxxerilor hahaha. ca doar inteleg si ei situatia hahaha.
 • -5 (9 voturi)    
  care vaccinati? (Joi, 23 septembrie 2021, 13:54)

  catelu [utilizator]

  Au voie sa circule cei vaccinati "pe bune" sau si cei care au obtinut un certificat "romaneste"?
 • +6 (24 voturi)    
  Dar drepturi mai avem? (Joi, 23 septembrie 2021, 13:57)

  cccrrr [utilizator]

  Conform CONSTITUTIEI ROMANIEI restrictii de drepturi si libertati pentru populatie se pot face doar prin votarea unei legi in Parlament pentru ca acolo se afla cei VOTATI DE POPOR.
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență si Guvernul Romaniei fac ABUZURI in complicitate cu celelalte autoritati care ar trebui sa vegheze la respectarea CONSTITUTIEI.
  Exact cum Guvernul este complice la specula de pe piata energiei prin faptul ca nu reduce TVA, deci castiga cand aia fac specula.
  Libertatea de miscare este GARANTATA iar "deplasarea din motive justificate" nu exista cat timp traim intr-o tara libera.
  De fapt se doreste o reorganizare a societatii si a legilor asa cum le stim.
 • +15 (27 voturi)    
  ce trebuie facut daca e plin la ATI? relaxare! (Joi, 23 septembrie 2021, 14:20)

  TheBorg [utilizator]

  "Creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori."

  Sigur asta n-are legatura cu faptul ca sambata PNL-ul are congres, si in curand se va atinge incidenta 4 la mie in Bucuresti. Nuuuuu! N-are cum sa fie din cauza asta!
 • -9 (19 voturi)    
  Intre iresponsabilitate si ilegalitate (Joi, 23 septembrie 2021, 15:04)

  tontu [utilizator]

  Virusul e mai agresiv dar masurile sunt mai relaxate ? Diferenta dintre vaccinati si nevaccinati ar trebui sa fie mult mai mica, iar masca artrebui sa fie obligatorie pentru toata lumea si peste tot de la 3 la mie in sus. CNSU e mult prea politizat.
  • -1 (9 voturi)    
   de ce ? ca ti-e frica de un ac? (Joi, 23 septembrie 2021, 15:33)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui tontu

   fugi cu cercu' , furi curent!
 • +4 (10 voturi)    
  noaptea mintii (Joi, 23 septembrie 2021, 15:06)

  rmos [utilizator]

  ce mai poate fi spus? bine ca plec iar in cateva saptamani. nu reusesc sa inteleg cum de va lasati condusi de astfel de indivizi ....
  • -2 (8 voturi)    
   Bine (Joi, 23 septembrie 2021, 16:02)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui rmos

   Toti putem pleca si sa acuzam ironic pe altii. Ca "la voi e murdar pe strada", "Vai, la voi nu este carne?- pe vremea lui nea nicu, si tot asa. Va multumesc ca ati facut atat de multe pentru Romania, si acum va bateti joc de cei care fac in continuare.
   • +8 (10 voturi)    
    vorbesti fara sa intelegi (Joi, 23 septembrie 2021, 16:27)

    rmos [utilizator] i-a raspuns lui aniod

    nu ma cunosti dar iti permiti sa comentezi aiurea.
    eu am plecat de mult din tara, studiile importante nu le-am facut (din fericire) aici. am venit periodic in tara, am multi prieteni aici. cel mai mult am stat acum, pe perioada pandemiei si urmeaza sa plec (familia a plecat deja).
    am ajutat si ajut in continuare zeci de oameni de aici, cat am putut de mult, atat cunoscuti cat si persoane necunoscute, chiar si financiar, prin donatii. btw, invit pe toata lumea sa faca asta, oricat de putin, cat poate fiecare, conteaza foarte mult. cand donezi oferi ceva foarte pretios - speranta.
    asa ca vezi tu, "nu-mi bat joc" de nimeni, doar ca viata mea nu mai apartine acestui loc.
    asa ca plec si totusi, chiar nu reusesc sa inteleg, cum de va lasati condusi de astfel de indivizi .... pentru mine e un mister.
  • +6 (6 voturi)    
   E o intrebare complicata (Joi, 23 septembrie 2021, 17:54)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui rmos

   Mi-am pus-o si inainte de a pleca si dupa. Nu stiu sa raspund. Indiferent decum am votat, de fiecare data gunoaiele au iesit la suprafata.

   Am cochetat multa vreme cu plecarea si am avut amandoi ocazii in trecut, dar ca fraierii alesesem sa ramanem in tara ca sa, in naivitatea noastra, "construim o tara ca afara".... Calatoream amandoi mult si visam ca stand aici vom putea aduce vestul la noi.

   Totl pana la nasteri cand ne-am lovit crunt de sistemul medical, de care fusesem feriti. Il stiam, dar prin prisma academica. Contactul cu spitalul romanesc a fost crunt....

   Primul impuls serios a fost Giulesti 2010, a fost a doua zi dupa ce ne-am externat.....Capacul a fost Colectivul, unde trebuia sa mergem, dar Taromul de la Atena a muscat o intarziere de doua ore in seara aia si am aterizat la 23:00....Poate ca asta ne-a scapat vietile, pe care am ales sa le continuam in alta parte, undeva unde copii nu vor invata sa fure imediat dupa ce au invatat sa vorbeasca..

   Drum bun.
 • +12 (32 voturi)    
  De ce sa ne vaccinam? (Joi, 23 septembrie 2021, 15:07)

  aniod [utilizator]

  Am trecut prin boala, desi, daca nu s-ar fi vaccinat cei care nu aveau dreptul inaintea mea, as fi putut profita de vaccin. Acum este prea tarziu.
  Am suferit la boala, acum nu-mi mai este frica.
  Am anticorpi, asa cum am facut dupa toate bolile copilariei, dupa toate gripele si cine mai stie cate boli pe care nu le-am detectat.
  Boala este transmisa si de cei vaccinati. De ce se face o discriminare?
  Ramane de studiat ani de zile sa se vada in mod real cine transmite mai putin boala: cel vaccinat sau cel care s-a imunizat in mod natural, trecand prin boala. Si ramane de vazut cine are imunitate pe termen lung, asta bineinteles daca nu suntem obligati sa ne vaccinam.
  Apoi:
  Postulatul emis ca cel care a trecut prin boala poate avea drepturi doar daca a fost bolnav in ultimile 6 luni, nu este sustinut de studii validate.
 • +4 (12 voturi)    
  Limitarea programului ca timp, (Joi, 23 septembrie 2021, 15:08)

  aniod [utilizator]

  Ne spune doar ca va fi inghsuiala mai mare in magazine si in transport.
  Nu vad logica
 • +9 (27 voturi)    
  Constitutia (Joi, 23 septembrie 2021, 15:46)

  Delir88 [utilizator]

  CCR se autosesizeaza sau trebuie vreun impuls?

  Nu conteaza aici de vaccinat/nevaccinat, e discriminare, aceste HG-uri daca le acceptam le deschid multe usi.

  1. Exact cum au spus si cei de mai sus, crestem de la 4/1000 la 6/1000 ca urmeaza Congresul.

  2. Nu ne-a iesit campania de vaccinare, atunci ii incuiem in casa, ii pedepsim.

  Asta e noua strategie de incurajare a populatiei de a se vaccina ?
  Uite de ce sunt atati sceptici..
  • -6 (14 voturi)    
   Asta a facut toata Europa! (Joi, 23 septembrie 2021, 16:13)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Delir88

   Exact, o sa stati incuiati, asteptand CCR, pana jumatate din voi o sa va vaccinati!
  • -10 (18 voturi)    
   nu trebuie nicio incurajare (Joi, 23 septembrie 2021, 16:56)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui Delir88

   daca nu te vaccinezi, iar motivele sunt neintemeiate, adica nu sunt de natura pur medicala, atunci esti antisocial. Asta nu scrie niciaieri in vreo constitutie. Nicio societate nu garanteaza libertati antisociale
   • +7 (13 voturi)    
    Ce-ar fi să citim noi despre Franco și Salazar? (Joi, 23 septembrie 2021, 18:02)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    De războaie civile ai auzit vreodată? Așa a ajuns statul să garanteze libertăți civice prin constituție, ca să nu se mai ajungă la războaie civile.

    Cine are impresia că îi revine rolul să trieze libertățile cetățenilor după propriile definiții are toate șansele să ia contact cu realitatea the hard way.

    Rolul Constituției nu e să șteargă șmecherii pe jos cu ea, rolul Constituției e să le garanteze și șmecherilor că nu vor avea soarta lui Ceaușescu.
  • +2 (4 voturi)    
   lol (Joi, 23 septembrie 2021, 17:23)

   Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui Delir88

   cand vreodata?ai auzit tu sa se autosesizeze ccr ?nu e treaba lor,ei 'judeca' doar cand sunt sesizati si atentie,nu oricine poate sesiza.
 • +15 (19 voturi)    
  Nu conteaza... (Joi, 23 septembrie 2021, 17:34)

  VOX. [utilizator]

  ...libertatea, demnitatea, sanatatea. Tot ce conteaza e vaccinarea. Acesta este consemnul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by