​Comunitatea de farmacii independente Alphega împreună cu serviciile de telemedicină Telios Care vor oferi pacienților posibilitatea de a avea grijă de sănătate într-o manieră simplă și rapidă, atât în ceea ce privește diagnosticarea, cât și procurarea tratamentului. Aceste servicii integrate vor fi accesibile oricărei persoane care beneficiază de o conexiune la internet sau are în comunitate o farmacie Alphega.

Farmaciile Alphega și Telios Care cresc accesul la serviciile de sănătateFoto: Alphega

Farmacia, un centru de sănătate

Vizita la farmacie înseamnă mai mult decât eliberarea prescripției medicale sau a unui medicament fără rețetă. Dat fiind că întâlnirea dintre farmacist și pacient este, de obicei, mai frecventă decât cea dintre pacient și medic, farmacistul poate contribui semnificativ la prevenția și diagnosticarea anumitor afecțiuni prin direcționarea pacientului către un specialist în funcție de simptomatologia prezentată.

Telemedicina este o soluție la îndemână pentru a beneficia de consultație medicală de la distanță, care se mulează foarte bine peste nevoile pacienților locați în orașe foarte aglomerate sau, din contră, a celor care trăiesc în localități mai îndepărtate, cu acces limitat la servicii pentru sănătate.

Parteneriatul dintre Alphega și Telios Care are ca obiectiv să crească popularitatea acestui nou tip de consiliere medicală în Romania și să încurajeze adoptarea sa în rândul pacienților. În acest sens, consultațiile de telemedicină pe diferite specialități vor fi integrate și vor fi oferite pacienților în cadrul campaniilor de prevenție Alphega, precum și în cele de tip promoțional.

“Obiectivul farmaciilor Alphega este să crească nivelul de sănătate și gradul de informare pe teme de prevenție în comunitățile unde sunt prezente. Parteneriatul cu Telios Care vine să susțină acest demers și să întărească rolul farmacistului în calitate de consultant de sănătate” declară Valentin Gorbănescu, Director Alphega România.

Serviciile de telemedicină simplifică vizita la doctor

Indiferent că vorbim despre o problemă medicală punctuală sau de screening, telemedicina asigură acces rapid la o consultație cu un medic specialist, nu contează locul unde vă aflați, ziua sau momentul din zi. Telios Care oferă posibilitatea unui diagnostic rapid prin intermediul unei consultații telefonice sau a platformei online. Serviciile sunt disponibile 24/7, 365 de zile pe an.

În urma diagnosticării, pacientul poate beneficia inclusiv de suport pentru identificarea celei mai apropiate farmacii unde tratamentul recomandat de medicul specialist este disponibil.

“Parteneriatul dintre Telios Care și Alphega asigură pacienților acces la asistență medicală oricând și oriunde s-ar afla. Împreună ne dorim să oferim clienților experiențe pozitive în ceea ce privește îngrijirea sănătății. Lucrăm ca în viitor să dezvoltăm moduri noi și inovative de a face serviciile de sănătate accesibile din mers” declară Charlie Croker, Chief Partner Office, Telios Care SA.

Despre Alphega Farmacie

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal creșterea calității vieții pacienților și a comunităților din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. Alphega Farmacie susține o comunitate de peste 7200 de farmacii în 10 tări: Cehia, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Turcia, România și Portugalia.

În România, Alphega există din anul 2016, facilitându-le pacienților accesul la un serviciu de sănătate inovativ și performant prin intermediul celor 750 de farmacii independente din comunitate.

www.alphega-farmacie.ro

Despre Telios Care

Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experiență din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanță. Compania oferă pacienților săi un flux complet pentru rezolvarea problemelor de sănătate, de la consiliere până la diagnostic și trimiterea prescripției într-o farmacie parteneră. Telios Care este partener de încredere pentru lideri de piață în asigurări de sănătate, alături de care transformă experiența medicală a peste 100.000 de beneficiari din domenii precum retail, IT, servicii financiare, producție și transport. Află mai multe despre Telios Care pe www.telios.ro.