Conflictul deschis între Florin Cîțu și liderii USR-PLUS, respectiv foștii miniștri ai Sănătății continuă: premierul i-a acuzat, miercuri, că nu au fost în centrele de vaccinare pentru a promova vaccinarea împotriva COVID. Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Dan Barna au reacționat postând pe Facebook imagini de la acţiunile de promovare a vaccinării la care au fost.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii. Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR sau în Biroul Politic al partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, să fie acolo cu oamenii care sufereau.
  • Aş fi vrut mai multe despre acest lucru de la domnul ministru; şi de la doamna ministru, la fel.
  • Voiam să îi văd mai mult pe teren şi pe ceilalţi membri ai Guvernului, că eu, din ce mi-aduc aminte, eu am fost singurul care am fost prin centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată, când le-am cerut eu să meargă în centre de vaccinare", a acuzat Cîţu la finalul ședinței de guvern.

El a întrebat retoric când au fost preşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş sau liderul PSD Marcel Ciolacu într-un centru de vaccinare: "În loc să stăm la tv toată ziua şi să acuzăm Guvernul, să facem alianţe cu partide care nu susţin vaccinarea, poate că ar trebui să ieşim să le spunem românilor să se vaccineze. Aş vrea să-mi arătaţi şi mie mesajele liderilor politici din ultimul an de zile - în afară de al meu, care a fost peste tot - care susţin campania de vaccinare; chiar şi ale unor colegi ai mei de partid. Aş vrea să văd când a fost domnul Ciolacu ultima oară într-un centru de vaccinare să susţină vaccinarea. Când a fost domnul Barna? Domnul Cioloş a fost vreodată într-un centru de vaccinare? Deci, trebuie să terminăm cu ipocrizia!".

Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Dan Barna au reacționat postând pe Facebook imagini de la acţiunile de promovare a vaccinării la care au fost.