Timișoara este primul mare oraș din România unde va fi instituită carantina de noapte în weekend, după ce rata de infectare a trecut de 4 cazuri COVID la mia de locuitori. De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide la ora 18.00. În alte două localități din județ va fi instituită carantina în toate zilele săptămânii, a anunțat Prefectura.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis instituirea unor restricții în mai multe localități din județ.

În Timișoara, Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța - unde incidența cazurilor COVID a trecut de 4 la mie - va fi instituită carantină în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar Bucovăț și Moravița va fi carantină în toate zilele săptămânii, după ce rata în cele două localități a depășit 7,5 la mia de locuitori, scrie tion.ro.

Restricțiile pentru Timișoara și localitățile unde rata de infectare a trecut de 4:

Se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 - 05.00, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  • Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5,00-18,00 iar în intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.
  • Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.