Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, inclusiv joi și vineri, iar în timpul nopții, în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, vor fi temperaturi minime cuprinse între 0 și 3 grade, în timp ce la munte va ninge, au anunțat meteorologii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru intervalul miercuri, ora 10.00 - joi, ora 10.00, când la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 de metri, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10...15 l/mp), iar pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime cuprinse între 0 și 3 grade, favorizând izolat producerea brumei. Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Meteorologii mai spun că joi și vineri (23 și 24 septembrie), vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.