Corpul de control al premierului va fi reorganizat. Mai multe posturi și noi direcții. Motivul: Să facă față volumului de muncă

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 21 septembrie 2021, 19:14 Actualitate | Esenţial


Corpul de control al premierului
Foto: Guvernul Romaniei
​Guvernul vrea să majoreze numărul maxim de posturi al Corpului de Control al prim-ministrului și să-i modifice structura organizatorică, pentru a rezolva, printre altele, problema dată de subdimensionarea personalului raportat la necesitățile instituționale și la volumul de muncă, se arată într-un proiect aflat miercuri pe masa Executivului. Modificarea vizează creșterea numărului de posturi de la 77 la 92, exclusiv demnitarul și posturile aferente cabinetului acestuia.

În Nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern se spune că principalele probleme identificate, a căror rezolvare se urmărește prin acest act sunt:

 • (a) subdimensionarea aparatului de lucru al CCPM raportat la necesitățile instituționale și la volumul de muncă;
 • (b) lipsa unei organizări eficiente conform principiului specializării, în funcție de activitățile specifice, desfășurate la nivelul CCPM;
 • (c) lipsa unei structuri la nivel de direcție generală care să potențeze profilul prinicipal, de control administrativ al CCPM;
 • (d) lipsa unei structuri care să asigure îndeplinirea funcției de coordonare metodologică, prevăzută în sarcina CCPM potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 87/2020;
 • (e) lipsa unei structuri care să asigure soluționarea petiţiilor;
 • (f) afectarea eficienței personalului din cadrul Direcției juridice și suport logistic din cauza imixtiunii și confuziei atribuțiilor profesionale juridice și administrative, care nu sunt compatibile între ele.

Ce se va schimba la Corpul de Control al premierului


Prin prezentul act normativ se urmăreşte o majorare a numărului maxim de posturi al Corpului de control al prim-ministrului precum și o modificare a structurii organizatorice.

Modificarea preconizată vizează creșterea numărului de posturi de la 77 la 92, exclusiv demnitarul și posturile aferente cabinetului acestuia, cu modificarea structurii organizatorice pentru a pune în practică prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 87/2020 în mod fidel, după cum urmează:

 • (i) Înființarea, în subordinea directă a conducătorului CCPM, a unei Direcții generale de control, condusă de un director general, în subordinea cărora să-și desfășoare activitatea două direcții de control (Direcția de control al ministerelor și Direcția de control al agențiilor guvernamentale), conduse fiecare de câte un director, ajutat de câte un director adjunct și două servicii (Serviciul de control al companiilor de stat și Serviciul de monitorizare și coordonare metodologică), conduse fiecare de câte un șef de serviciu;
 • (ii) Înființarea în subordinea directă a conducătorului CCPM, a unei Direcții juridice și de petiții, condusă de un director, în subordinea căreia să-și desfășoare activitatea un Serviciu juridic și un Serviciu de petiții, ambele conduse de câte un șef de serviciu.
 • (iii) Înființarea, în subordinea directă a conducătorului CCPM, a unui Serviciu de suport administrativ și documente clasificate, condus de un șef de serviciu, în subordinea căruia să se regăsească un compartiment de secretariat și suport al personalului, un compartiment de suport logistic și IT, un compartiment de documente clasificate și analiza informațiilor și un compartiment de arhivă;
 • (iv) Menținerea cabinetului demnitarului din actuala structură cu același număr de posturi, în subordinea directă a conducătorului CCPM, cu desemnarea unui director de cabinet.

"În ceea ce privește efectele juridice pe care procesul de reorganizare a CCPM le poate avea asupra personalului existent, menționăm că, pe de o parte, acesta nu va atrage eliberarea din funcție a niciunui funcționar public ori angajat având calitatea de personal contractual în cadrul CCPM, iar, pe de altă parte, procesul anterior menționat urmărește, în esență, modificarea atribuițiilor aferente unor funcții publice cu mai puțin de 50% și modificarea structurii compartimentelor din cadrul CCPM

Mai mult decât atât, modificările preconizate nu vor avea impact asupra bugetului general consolidat, întrucât suplimentarea posturilor aferente CCPM se asigură prin redistribuirea unor posturi din numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul de lucru al Guvernului. Cheltuielile aferente posturilor se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, în calitate de ordonator principal de credite, cu încadrarea în sumele aprobate deja cu această destinație prin legea bugetară anuală.", se mai arată în nota de fundamentare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2402 vizualizari

 • +11 (17 voturi)    
  acum nu mai sunt prea multi oameni.. (Marţi, 21 septembrie 2021, 19:20)

  qwerasdf [utilizator]

  secretarii de stat ai usr+ erau insa problema majora

  cat de ipocrit e acest catzu
 • +13 (17 voturi)    
  Ce auzim de la PNL din 2019 incoace? (Marţi, 21 septembrie 2021, 19:34)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  De cand a fost data jos Dancila auzeam cum PNL vor da afara toti nepotii, toate amantele, toti soferii si toti baronii din functii cheie si vor reduce posturile de sefie si aparatul bugetar, ca vor simplifica procedurile.

  Nu numai ca au lasat sugatoarele pesediste, dar si le-au adus si pe ale lor, dubland numarul nepotilor si amantelor si soferilor si mai stiu eu ce slugi.

  Ce valoare are cuvantul PNL? Orban a zis ca nu vor accepta traseisti pentru niciuna dintre alegeri. Sa ne aducem aminte de trocul facut? Sau Citu care zicea ca in mandatul lui nu numai ca nu vor exista nepotisme, dar daca vor fi, nu le va tolera. Ce s-a intamplat dupa? Cate cazuri au iesit la iveala si cate or fi fost pe bune?

  Deci pe cine surprinde miscarea asta?

  Dar da, problema cu bugetul sunt pensionarii, asa e.
 • +10 (14 voturi)    
  Cîțu Klan (Marţi, 21 septembrie 2021, 19:36)

  CptPopa [utilizator]

  Cuscrele si cumetrii trebuie sa lucreze si ei undeva, cinstit, si platit bine, ca doar n-o sa se duca la corporatii.
  • +2 (4 voturi)    
   Tu fii atent la USR Plus. (Miercuri, 22 septembrie 2021, 9:36)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui CptPopa

   A început să crape și din crăpături ies niște scursuri care te infectează iremediabil. Până nu este prea târziu, fă ceva, că USR Plus va dispare fără să-ți dai seama.
 • +9 (15 voturi)    
  Din piesa ""Reducerea numarului de bugetari"" (Marţi, 21 septembrie 2021, 19:37)

  mihai53 [utilizator]

  Poate nu marirea numarului de persoane din echipa de control a PM este problema, dar am auzit de nu stiu cate controale, care insa nu s-au finalizat cu rapoarte si masuri serioase. Doar o inflamare fara consistenta a PM. Un gargaragiu de doi bani.
  • +5 (7 voturi)    
   E la moda (Marţi, 21 septembrie 2021, 21:59)

   palatin [utilizator] i-a raspuns lui mihai53

   In mai toate companiile de stat se face sedinta cu Consiliul de Administratie si se aproba o noua organigrama, care - bineinteles - cuprinde mai multe posturi decat inainte, dar cresterea cea mai mare este la cele de conducere. Asa apar noi directori, noi sefi de directii, de departamente, de birou, de compartiment, de camera, de hol, etc.
 • +4 (8 voturi)    
  Mai puneti! (Marţi, 21 septembrie 2021, 21:30)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Serviciu de Control al Prefecturilor pentru ca aici se mananca bani degeaba.
  Serviciul de Control la CJ si Primarii concomitent cu desfiintarea Curtii de Conturi.
  Serviciul de Control al Ministerului de Interne concomitent cu desfiintarea UM doi si un sfert.
  .
  .
  Fara numar!
  Fara numar!
 • +3 (7 voturi)    
  Rezultate (Marţi, 21 septembrie 2021, 21:44)

  GheoIlinca [utilizator]

  Avem vreun rezultat de la corpurile astea de control?
  Se duc sa vada de ce a ars spitalul nr1, spitalul nr2 etc si nicio masura niciun vinovat. Sunt doar posturi de papat banii publici. Ati promis un stat mai suplu si ajunge din ce in ce mai gras. Aveti grija pentru ca poate cetatenii se vor apuca de golf!
  • 0 (0 voturi)    
   Rezultate (Miercuri, 22 septembrie 2021, 21:36)

   gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui GheoIlinca

   ...si atunci vai si amar cu crosele astea si ce capete si spinari vor nimeri...atentie la klowni!!!
 • 0 (0 voturi)    
  cresterea corpului de control (Joi, 23 septembrie 2021, 10:25)

  ..13 [utilizator]

  este in linie cu PNRR - bani multi, controale multe - asa zice Ursula si nu a aprobat schema de finantare pana nu s-au asigurat ca exista capabilitatea de a controla dar mai ales de a gestiona suma fara numar de la PNRR.

  nu este prea greu de itneles

  Stand by!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by