Doi bărbați din Brașov au fost arestați preventiv, fiind acuzați de către procurorii DIICOT că ar fi vândut droguri ce au cauzat moartea unui alt tânăr. Procurorii spun că tânărul care a consumat stupefiante a fost preluat în stare gravă de către o ambulanță, iar ulterior a murit la terapie intensivă.

Traficant de droguriFoto: Lev Dolgachov / Alamy / Profimedia Images

Conform DIICOT, cei doi tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar ulterior Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă. Ei sunt acuzați că ar fi vândut în Brașov droguri şi substanţe cu efecte psihoactive.

Procurorii spun că în 17 februarie 2021 o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată în secţia de Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, ulterior, a decedat. În urma cercetărilor s-a stabilit că respectiva persoană era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineţii consumase astfel de substanţe pe care le achiziționase de la unul dintre bărbații reținuți.

Potrivit DIICOT, în urma autopsiei s-a stabilit că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate.

Conform sursei citate, în 19 septembrie anchetatorii au organizat două acțiuni de prindere în flagrant a celor doi, în timp ce aveau asupra lor substanțe psihoactive pe care intenționau să le comercializeze.