6 oameni au fost împușcați mortal, iar alți 24 au fost răniți după un atac armat ce a avut loc luni la o universitate din orașul rusesc Perm, potrivit autorităților.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Aplicaţia Mash scrie că acesta era student la Facultatea de Drept a universităţii din Perm, în specialitatea "Expertiză medico-legală". Studentul este în viață și este tratat în spital, a spus Comitetul pentru Investigații, contrazicând informația transmisă de universitate, că acesta ar fi fost ucis.

UPDATE 16.41 Autoritățile ruse au revizuit bilanțul atacului: 6 morți și 24 de răniți, potrivit Tass.ru.

UPDATE 13.17 Studentul care a tras în colegii săi este în viață și este tratat în spital, a spus Comitetul pentru Investigații, contrazicând informația transmisă de universitate, că acesta ar fi fost ucis.

UPDATE 12.55 Potrivit informaţiilor preliminare, autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Aplicaţia Mash scrie că acesta era student la Facultatea de Drept a universităţii din Perm, în specialitatea "Expertiză medico-legală".

Bilanţul atacului armat comis luni dimineaţă de către un student la Universitatea Naţională de Cercetare din Perm, oraş din Ural în estul Rusiei, a crescut la opt morţi şi cel puţin 19 răniţi

UPDATE 12.27 Atacatorul a fost ucis, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Universității, Natalia Pechishcheva: ”A fost lichidat”. Imagini de la fața locului arată trupul acestuia întins pe jos în afara clădirilor instituției de învățământ.

UPDATE 11.34FOTO ”Supraîncărcat de ură” Ce a scris pe rețele sociale atacatorul

UPDATE 11.06 Numărul morților a ajuns la 8, potrivit Comitetului pentru Investigații, cel care se ocupă cu cazurile majore din Rusia. Atacatorul este un student ce a fost arestat la scurt timp după incidentul de la Universitatea din Perm, oraș aflat la circa 1.300 kilometri est de Moscova.

UPDATE 10.49 Bilanțul a crescut la 5 morți și 6 răniți potrivit forțelor de ordine.

Atacatorul a fost neutralizat, potrivit surselor agenției Interfax.

”Luni, o persoană neidentificată a intrat în clădirea universității și a deschis focul. Unii studenți s-au închis în sălile universității pentru a se ascunde de atacator. Alții au sărit pe ferestre”, a declarat o sursă TASS.

Imagini neverificate care circulă pe rețelele de socializare arată un atacator cu o pușcă și studenți care sar pe geamuri pentru a scăpa din clădire.