Artistul Tudor Chirilă lansează un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîțu și liderilor marilor partide din România, după incidentul din Suceava, unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure: "Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor?".

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook, Chirilă critică autoritățile pentru lipsa măsurilor de prevenire și combatere a abuzurilor forestiere și pentru protejarea mafiei pădurilor:

  • "Dincolo de impactul emotional sporit (pe Mihai Dragolea îl cunosc personal, a regizat documentarul Regii Pandemiei) sunt furios și mă simt îngrozitor să știu că suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control.
  • Ia ziceți Florin Cîţu, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor, Tánczos Barna, Ludovic Orban ce faceți voi CONCRET ca să stopați genul ăsta de linșaje? Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor ce ați legiferat ca să stopați abuzurile forestiere?
  • Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor? Ce faceți CONCRET ca oamenii care luptă să demaște jaful ăsta generalizat să nu riște să moară filmând? (...)
  • Ia zi, Lucian Bode. Incompetentule și coadă de topor ce ești, că ai două ministere de forță pe mână, dar nu faci decât să execuți ordine, ce te oprește să reformezi Ministerul de Interne și să îl umpli de oameni care aplică legea? Măcar pe aia strâmbă și șchioapă? Ce?".

Reamintim că regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, regizorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți crunt de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din zona Dornelor, unde filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.