Compania Municipală Termoenergetica anunţă că de luni în Capitală începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu probele de presiune la instalaţiile interioare.

Conform Termoenergetica, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Bucureştiului, data exactă pentru fiecare zonă urmând să fie afişată la scara fiecărui bloc. Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire.

Termoenergetica le transmite bucureștenilor să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate inundaţiile în apartamente sau în subsolurile blocurilor, odată cu încărcarea acestora.

Termoenergetica reaminteşte că asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Data exactă privind începerea furnizării căldurii ar urma să fie anunţată ulterior.

Compania reamintește că, potrivit legislaţiei în vigoare, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi făcută pe parcursul sezonului de încălzire.