Într-o lume care se află într-o luptă continuă cu pandemia de COVID-19 și care caută soluții la provocările apărute, cum ar fi schimbările climatice, UE se angajează într-o dezbatere deschisă și democratică cu cetățenii săi pentru a-și defini prioritățile. Un sondaj Eurobarometru recent arată că 92% dintre europeni vor ca opiniile cetățenilor să fie “luate mai mult în considerare în deciziile privind viitorul Europei”. Conferința privind viitorul Europei urmărește să răspundă acestei dorințe și să dea prilejul tuturor cetățenilor europeni să își exprime așteptările de la Uniunea Europeană.

UE te invită să participi la consultările Parlamentului European cu tineriiFoto: Parlamentul European

Despre ce este vorba

Te interesează viitorul tău în Europa? Ai o propunere despre cum pot fi combătute știrile false și discursurile de incitare la ură în online sau despre cum pot fi combătute schimbările climatice? Ai nimerit unde trebuie :).

Conferința privind viitorul Europei reprezintă o ocazie unică pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. UE dorește să afle cum crezi tu că trebuie să se schimbe Europa și să arate pe viitor.

Pentru ca vocea ta să se facă auzită, UE te invită să participi la consultările Parlamentului European cu tinerii și să transmiţi mai departe ideile tale pe youthideas.eu.

După ce ți-ai împărtășit ideea pe site, alți utilizatori care sunt de aceeași părere cu tine îi pot da “Like” sau o pot comenta. De asemenea, platforma îți pune la dispoziție resursele necesare în cazul în care vrei să citești mai multe informații despre un anumit subiect care te interesează.

O echipă formată din tineri editori vor analiza toate ideile și le vor alege pe cele mai populare dintre ele pe care ulterior le vor prezenta la European Youth Event (EYE2021) pe 8 și 9 octombrie, unde vor fi votate cele mai de impact idei și apoi discutate în cadrul Conferinței privind viitorul Europei.

Nu mai pierde timpul și împărtășește-ți ideile acum pe youthideas.eu.

Articol susținut de Parlamentul European