În fiecare an, în această perioadă, în lume se sărbătorește Negroni Week, eveniment care celebrează faimosul cocktail Negroni. Săptămâna Negroni este organizată de Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, împreună cu revista internațională Imbibe Magazine. Ediția a 9-a, care se desfășoară în perioada 13-19 septembrie, este o pledoarie pentru redeschiderea barurilor și restaurantelor care au lipsit o bună perioadă publicului. Timp de 7 zile, cei mai buni barmani, localuri și iubitori Negroni sărbătoresc printr-o serie de experiențe și băuturi „with a twist”, ajutând totodată la strângerea de fonduri în scopuri caritabile. În România, 7 barmani români de top vor oferi publicului propria versiune de Negroni, în peste 30 de baruri și restaurante, precum și la Art Safari, cel mai mare eveniment dedicat artei din țară.

Barmani de top oferă show-uri NegroniFoto: Campari

Negroni, un cocktail iconic, cu o istorie de peste 100 de ani

Apărut în jurul anului 1919, Negroni este unul dintre cele mai faimoase cocktailuri clasice contemporane. Oriunde mergem în lume, vom găsi un mixolog care poate prepara iconicul Negroni. Rețeta originală, combinația perfect echilibrată de părți egale de Campari, Red Vermouth și London Dry Gin, continuă să fie savurată și astăzi, după mai bine de 100 de ani. Asociația Internațională a Barmanilor (IBA) listează Campari ca ingredient oficial al Negroni și, prin urmare, nu există Negroni fără Campari.

Dar cum a apărut acest cocktail iconic? Se pare că, într-un bar din Florența secolului trecut, contele Camillo Negroni s-a gândit să comande un cocktail Americano, dar a decis că este timpul pentru o schimbare. A cerut în schimb un cocktail cu o notă de gin în loc de apă minerală, inspirat de ultima sa călătorie la Londra și de popularitatea ginului de acolo. Barmanul a fost încântat să onoreze cererea contelui Camillo Negroni și a adăugat un garnish de portocală în locul feliei de lămâie specifice Americano, pentru a marca noua băutură pe care a creat-o. Atunci s-a născut Negroni.

Poate părea o rețetă simplă, însă aceasta este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din lume. De altfel, Negroni este listat pentru al 7-lea an consecutiv drept al doilea cel mai bine vândut cocktail la nivel mondial, potrivit Drinks International. Pe parcursul anilor au apărut reinterpretări ale acestuia, reușind să devină un cocktail foarte versatil. Oricine dorește să le descopere o poate face cu siguranță în cadrul Negroni Week.

Cocktailuri Negroni reinterpretate de campioni internaționali la bartending

Campari colaborează cu 7 dintre cei mai buni barmani la nivel mondial pentru a crea Negroni Cocktail Twists, câte un twist pentru fiecare zi a Săptămânii Negroni, inspirând barmani din întreaga lume să creeze propria variantă de Negroni. Campari înseamnă „Red Passion”, spirit creator, pasiunea intensă care pulsează în noi imposibil de ignorat. Pentru celebrul brand italian, barmanii sunt maeștri ai creativității și artei, iar spiritul „Red Passion” se regăsește în fiecare creație a lor.

Anul acesta, creatorii rețetelor inovatoare de Negroni care vor fi sursa de inspirație a barmanilor din întreaga lume sunt: Erik Lorincz (UK), Fabio La Pietra (Brazilia), Giacomo Giannotti (Spania), Luke Whearty (Australia), Bannie Kang (Taiwan), Tiffanie Barriere (U.S) și Tommaso Cecca (Italia).

NEGRONI WEEK 2021 ÎN ROMÂNIA: Negroni Nights, schimb de baruri și guest shifts la Art Safari

Peste 30 de baruri și restaurante din România sunt parte din sărbătoarea și mișcarea globală Negroni Week – ediția 2021. 7 barmani români de top, printre care și câștigători ai unor competiții internaționale, vor crea Negroni cu un twist personal, oferind iubitorilor faimosului cocktail o experiență unică. Printre aceștia se numără Ana-Maria Bordeianu (Negroni twist: Action Negroni), Diego Pandelea (Negroni twist: Tiki Negroni), Alex Berea (Negroni twist: Negroni Jewl), Adrian Bologa (Negroni Arancio), Alexie Mitrică (Negroni twist: Negroni Rosato), Ionuț Ungureanu (Negroni twist: NoWorries Negroni) și Claudiu Văcăruș (Negroni twist: Sa’va’ge Negroni).

În București vor fi organizate Negroni Nights, însă nici de la Iași nu lipsesc experiențele speciale marca Negroni. Aici, Alex Berea și Ionuț Ungureanu vor face schimb de baruri, miercuri, 15 septembrie 2021, însă vor păstra pentru public ce este important: propriul Negroni twist. Experiențele speciale din cadrul Negroni Week nu vor avea loc doar în baruri, ci și în cadrul muzeului temporar Art Safari București, în perioada 17-19 septembrie 2021, astfel: vineri, 17 septembrie, guest shift Adrian Bologa, care va prezenta propriul twist Negroni, sâmbătă, 18 septembrie, invitat special - ambasadorul Campari România, Massimiliano Magri, și duminică, pe 19 septembrie, guest shift cu Diego Pandelea.

Lista completă a localurilor partenere, precum și programul experiențelor locale din cadrul Negroni Week poate fi găsită pe pagina de Facebook @CampariRomania.

Puteți urmări, de asemenea, #NegroniWeek #Negroni #Campari #Imbibe sau puteți fi la curent noutățile evenimentului și pe contul de Instagram @campari_romania.

Un toast pentru o cauză nobilă

Toți participanții la Negroni Week care se bucură de un cocktail Negroni în localurile partenere vor putea contribui la strângerea de fonduri globală pentru o serie de cauze caritabile. Organizațiile care vor beneficia de donații din partea organizatorilor au ca scop ajutorul copiilor din medii defavorizate, educația, reducerea efectelor încălzirii globale, dar și altele. Pentru a vedea lista completă de organizații globale implicate, accesați link-ul: https://www.negroniweek.com/charities/categories/

„Suntem încântați să ne întoarcem din plin la Negroni Week în acest an, oferind barmanilor șansa de a-și exprima pasiunea intensă prin unul dintre cele mai iconice cocktailuri din lume, oferind iubitorilor de Campari și Negroni din întreaga lume experiențe unice, în slujba unei cauze caritabile care merită. Împreună cu Imbibe, îi invităm pe toți să ni se alăture la această sărbătoare, închinând un pahar de Campari, în spirit caritabil”, declară Marco Cavagnera, Global Channel și Customer Marketing Senior Director Campari.

„Suntem foarte încântați să celebrăm al nouălea an de Negroni Week cu partenerii noștri de încredere de la Campari. De la barmani la pasionați, suntem bucuroși să vedem pe toată lumea implicându-se încă o dată pentru a strânge fonduri pentru cauze importante, chiar în locurile pe care le apreciem cel mai mult – barurile și restaurantele”, declară Karen Foley, Publisher Imbible.

Cum se prepară celebrul cocktail Negroni - rețeta originală

Ingrediente:

  • 3 cl. Campari
  • 3 cl. Vermut roșu dulce
  • 3 cl. Gin

Pași de preparare:

  • Se toarnă toate ingredientele într-un pahar jos de tip „tumbler” umplut cu gheață
  • Se amestecă încet
  • Se decorează cu coajă de portocală

Mai multe informații despre experiențele și programul Negroni Week 2021 la nivel global puteți citi pe http://www.negroniweek.com.

Cheers!

Articol susținut de Campari