Creșa de stat Teiul Doamnei din Sectorul 2 al Capitalei și-a suspendat activitatea după ce mai mulți angajați s-au infectat cu noul coronavirus. Creșa a fost deschisă pe 1 septembrie și găzduiește 80 de copii. Până în prezent niciun copil nu a fost testat pozitiv, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat de presă.

CresaFoto: Agerpres

”În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 funcționează Creșa Teiul Doamnei, cu sediul în str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2, cu o capacitate de 80 locuri, care s-au ocupat începând cu 1 septembrie 2021. Până în prezent nu s-au anunțat de către părinți situații de îmbolnăvire la copii cu virusul coronavirus SARS-CoV-2”, a transmis instituția.

Primul caz a fost confirmat în data de 03.09.2021 în rândul unui angajat de la creșă, luându-se măsurile recomandate de către Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București, respectiv suspendarea activității la grupă și izolarea/carantinarea bolnavului/contacților.

”De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităților pentru dezinfecția și nebulizarea spațiilor din grupă, în conformitate cu normele legale în vigoare. În data de 13.09.2021 au fost confirmați alți trei angajați, iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2; prin toate acțiunile desfășurate, Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sector 2 a urmărit cu prioritate respectarea dreptului la sănătate al copiilor ca drept fundamental prevăzut de legislația în vigoare”, se mai arată în comunicatul transmis de instituție.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 a informat părinții copiilor cu privire la suspendarea activității creșei și va menține legătura cu părinții prin personalul creșelor. Instituția nu a anunțat când va fi reluată activitatea creșei.