Avionul capturat marți de polițiștii de frontieră din Republica Moldova transportase țigări de contrabandă în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț, conform adjunctului șefului al Poliției de Frontieră de la Chișinău, Daniel Martnos. Inițial, autoritățile din Republica Moldova anunțaseră că avionul urma să ajungă în România.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Aeronava a survolat spațiul aerian al R. Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, a declarat Daniel Martnos, coform deschide.md.

El a mai spus că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

În acest caz ar fi implicat și un contrabandist cunoscut din Republica Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații Poliției de Frontieră, a fugit de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, însă i s-a pierdut urma.

Oficialul Poliției de Fontieră din Republica Moldova nu a putut preciza ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

Inițial, Poliția de Frontieră de la Chișinău a anunțat că un avion ușor plin cu țigări de contrabandă care urma să ajungă în România a fost capturat de polițiștii de frontieră din Republica Moldova, iar trei cetățeni ucraineni care erau la bord au fost reținuți.

Potrivit Poliției de Frontieră din Republica Moldova, în baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au reușit marți dimineață reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea Poliției de Frontieră, iar trei cetățeni ucraineni au fost reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta decolase de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală România, susținea sursa citată.